Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta STT

YLE ja STT vastuussa mielipidevainoista

Kaksinaismoralismilla ei tunnu olevan mittaa eikä määrää kun valtamediassa provosoidaan ja provosoidutaan. Ilmapiiri on jännittynyt. Sosiaalisessa mediassa (some) keskustelun yllä leijuu uhka joutua syytetyksi vihapuheesta, rasismista, häiriköinnistä, kunnianloukkauksesta. Tämä ei ole tervettä.

Näyttää siltä, että sanan- ja mielipiteenvapaus alkaa olla yhä harvempien etuoikeus, vaikka Internetin piti tuoda se kaikkien ulottuville. Siitä saavat nauttia lähinnä ne, joilla on valta.

Suomalaisen median CETA-kritiikittömyys

  

CETA:sta, joka on lyhenne sanoista Comprehensive Economic and Trade Agreement ja joka on kauppasopimus EU:n ja Kanadan välillä on neuvoteltu joissain muodossa vuodesta 2007 asti. Kauppaneuvotteluiden ensimmäinen kierros käytiin vuoden 2009 lokakuussa. Neuvottelut saatiin päätökseen syksyllä 2014 ja jos kaikki menee suunnitellusti tapahtuu sopimuksen allekirjoitustilaisuus tämän vuoden lokakuussa.

Luin vain otsikon

Kuinka moni lukee uutisista vain pelkän otsikon? Tai vain uutisen alun- tai osia sieltä ja täältä...Kuinka moni uskoo lukemaansa? Oletko mediakriittinen?

Syntyykö moniarvoista mediaa munia korista toiseen siirtelemällä?

Vahva Suomen tietotoimisto eli STT on olennainen osa moniarvoista mediaa Suomessa. 

Ajatuksen saattoi lukea rivien välistä viime torstaina julkistetusta parlamentaarisesta työryhmäraportista. Ei, ryhmää ei ollut kutsuttu koolle pohtimaan Suomen tietotoimiston tulevaisuutta. Se pohti Yleisradion julkista tehtävää.  STT kytkeytyy Ylen tarinaan mahdollisena - ja suotavana - yhteistyökumppanina.  

Hesari ymmärsi yskän

Journalismin järjen ääni on tällä hetkellä Helsingin Sanomat ja sen vastaava päätoimittaja Kaius Niemi, kun hän ilmoitti Hesarin päätöksestä luopua STT:n tekstiuutisista (kuvapalvelu säilyy) ja keskittyä jatkossa omaan journalistiseen toimintaan.

Kaasuputkimies Paavo Lipposelta asiattomia väitteitä

Tänään Eduskunnan sivistysvaliokunta järjesti julkisen kuulemisen pakkoruotsia koskevasta kansalaisaloitteesta. Kuultavana oli sekä pakkoruotsia puoltavia että vastustavia asiantuntijoita. He kertoivat asiallisesti ja perustellusti omat näkemyksensä. Ainoa, jonka mopo sekä keuli että suti oli Paavo Lipponen. Tässä lainaus STT:n jutusta, joka oli mm. Iltalehden nettisivuilla:

Kun kohtuus kuoli

Ahneus on tapetilla usein. Erityisesti vasemman laidan kulkijat suomivat järjettömiä palkkoja ja optioita. Ja usein syystäkin. 

Harvemmin kuitenkaan kuulee minkäänlaista kohtuullistamista yrityksille suunnatuista vahingonkorvauksista. Aivan erityisesti silloin, jos kyse on suuryrityksestä.

Ihmisissä elää jokin sisäsyntyinen viha ja katkeruus kaikkea itseään suurempaa kohtaan. Suuryritykset ovat oivallisia maalitauluja, joilla esimerkiksi kirjallisuus ja elokuvat ratsastavat tämän tästä. 

STT-Lehtikuvan vastaus avoimeen kirjeeseeni

STT-Lehtikuvan taannoinen tupakkauutisointi vihertävine kuvituksineen aiheutti niin hämmennystä kuin hilpeyttäkin useammankin median lukijakunnassa. Koska uutisten kuvissa hassusavuketta valmistava henkilö sattumoisin olen minä, ja kuvan käyttö rikkoi sopimusehtojamme, vastasin STT-Lehtikuvalle avoimella kirjeellä.

STT-Lehtikuvan kanssa käymämme privaatin keskustelun jälkeen STT-Lehtikuva antoi tapahtuneesta asiallisen vastineen, jonka asiallisesti julkaisen tässä.

Avoin kuvitettu kiitoskirje ja nöyrä pyyntö STT-Lehtikuvalle

Eilen aamupäivästä törmäsin intternetin ihmemaailmaan tuupattuun kuvakaappaukseen, joka sai minut ensireagoimaan niinqu et MITÄ HELVETTIÄ. Kuvakaappauksessa oleva uutinen oli normikauraa; tupakka on paha, ja se tulisi kieltää vielä enemmän kuin on kielletty jo. Ongelman kieltäminenhän on tunnetusti ratkaisu ongelmaan kuin ongelmaan.

STT oikaisi virheensä, Iltalehti ei - kantelin JSN:lle

Julkaistu blogissani www.suviko.blogspot.com 30.11.2013

 

 

Kerroin blogissani 3.11.2013 STT:n virheellisestä uutisoinnista, jonka alun perin huomasin Iltalehdestä. Uutisessa kerrottiin yli 700 ihmisen saaneen myrkytysoireita työskenneltyään kannabisviljelmällä Albaniassa. Tämä ei tietenkään ole totta, eli uutisessa oli perustavaa laatua oleva asiavirhe.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä