Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Reijo Tossavainen

Näkökulma: Rasistiset valeuutiset vellovat Notre Damen ympärillä

Historiallisen Notre Damen katedraalin palo on järkyttänyt syvästi ranskalaisia ja koko Eurooppaa. Katedraalin täydellinen tuhoutuminen oli Ranskan varasisäministeri Laurent Nunezin mukaan vain puolesta tunnista tai jopa vielä lyhyemmästä ajasta kiinni.

Katedraalin keskitorni luhistui palon myötä, mutta kuuluisat kellotornit saatiin pelastettua. Tämän hetkisten arvioiden mukaan viranomaiset epäilevät, että tulipalo liittyy kirkon katolla tehtyihin remonttitöihin, mutta tämä ei ole estänyt erilaisten valeuutisten leviämistä.

US-puheenvuoron "ilmatilan hallinta"?

Ennen vuoden 2011 jytkyvaaleja silloinen kansanedustajaehdokas Reijo Tossavainen keksi mainion uuden ilmaisun, "ilmatilan hallinta". Tossavaisen mukaan se tarkoitti perussuomalaisten blogistien ja kommentoijien lukumäärää ja intoa US-puheenvuorossa. Voi sanoa, että näin silloin oli. Mutta aika aikaansa kutakin. Ilmatilan hallinta alkoi jyrkästi rapautua sen jälkeen, kun syksyllä 2015 hallitukseen menemisensä jälkeen puolue menetti kannatuksestaan nopeasti puolet.

Reijo Tossavainen – toisinajattelija

Julkisen sanan neuvosto on huolissaan median tilasta. Suomi ei saa ajautua tilanteeseen jossa toimittaja ei uhkailun pelossa uskalla raportoida jostain aiheesta. Emme saa joutua itsesensuurin tielle. Vaikka jotkut aiheet herättävätkin voimakkaita reaktioita puolin ja toisin ei niitä silti saa sivuuttaa, alkaa pelätä kirjoittaa niistä.

Somepohdintaa - leijonakoruja ja lähdekritiikkiä

Somepohdintoja - leijonakoruja ja lähdekritiikkiä

 

Onneksi Sebastian Tynkkynen pääsi takaisin Perussuomalaisten jäseneksi. Hänen sosiaalisen median purkauksensa nimittäin olivat aivan jäissä sen ajan, jonka mies käytti kaunansa kantamiseen puoluettaan kohtaan. Nöyrästihän se päättyi nuoren miehen osalta varapuheenjohtajuuden menettämiseen ja Soinin sormuksen suuteloon noin kuvainnollisesti.

 

MV-lehden ja perussuomalaisten uskottavuus

Perussuomalainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen pitää MV-lehteä maahanmuuttaja-asioissa yhtä luotettavana tai jopa luotettavampana kuin valtamediaa. Näin totesi Teuvo Hakkarainen viikonloppuna facebook-sivuillaan.

Ei ole persuilla helppoa, ei!

Aamulla perussuomalaisten tiedotusvastaava, työmies Matti Putkonen kertoi, että puolue ottaa palvelukseensa juristin selvittämään puolueeseen kohdistuvia syytöksiä. Aamulla asiasta keskustelivat televisiossa Matti Putkonen, päätoimittajayhdistyksen puheenjohtaja, Kauppalehden päätoimittaja Arno Ahosniemi ja Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen.

http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisten_putkonen_mediakohusta_me_otamme_...

Perussuomalaiset, ilmatilan hallinta

Ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja 2011 Reijo Tossavainen kehitti uuden termin täällä puheenvuorossa. Silloin tänne kirjoitti tosi ahkerasti suuri joukko perussuomalaisia vaikuttajia. Tossavaisen mukaan se tarkoitti sitä, että perussuomalaisilla oli puheenvuoron "ilmatilan hallinta" käsissään. Tätä jatkuikin aina nykyisen hallituksen muodostamiseen saakka. Hallituksen, jossa myös perussuomalaiset ovat mukana.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196919-uuden-hallituksen-muodosta...

Onko ex-kansanedustaja Reijo Tossavainen rintamakarkuri?

Eilen ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini perusteli perussuomalaisten osallistumista hallituksen päätökseen aloittaa neuvottelut Kreikan kolmannesta tukipaketista sillä, ettei hän halunnut olla rintamakarkuri.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198432-en-aio-olla-rintamakarkuri

Tänään perussuomalaisten ex-kansanedustaja Reijo Tossavainen kehoittaa kaikkia kansalaisia alllekirjoittamaan keskustan mepin Paavo Väyrysen kansalaisaloitteen Suomen euroerosta järjestettävästä  kansanäänestyksestä

Älä unohda median ilmaisuutta, Reijo Tossavainen

 

Tossavainen jatkaa johdonmukaisella linjallaan ja syyttää blogissaan median ahdingosta jotain rajaamatonta punavihreää kuplaa, jonka vuoksi levikit putoavat. Totta kai muutama Tossavaisen kaltainen änkyräpersu saattaa vaihtaa normaalein journalistisin kriteerein toimivan median vaikkapa tuomitun rikollisen ylläpitämään Mitä Vittua!? –lehteen ja Homma-foorumin kaltaisiin vihanlietsontapalstoihin.

Kuplissa oomme kaikki

 

Vaalien jälkeen näyttelijätär Krista Kosonen loi laajempaan julkisuuteen käsitteen ”kupla”, millä tarkoitetaan oman näköisen piirin hankkimista sosiaalisessa mediassa sekä ihan elävässä elämässä. Hänen tapauksessa kupla tarkoitti sitä, ettei hän tuntenut ketään perussuomalaisia äänestänyttä. Vaan kuplia on toki muunkinlaisia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä