Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rangaistukset

Rangaistusten oikeasuhtaisuus

Aika ajoin, syystä tai toisesta, alkaa vilkas keskustelu erilaisten rikosten rangaistusten oikeasuhtaisuudesta. Kun kirjoitin 23.7. vaarallisista vangeista niin senkin kommenteissa asia nousi esiin

Rikoskierre katkaistava nopeasti

Mietitäänpä nuoria, jotka kaveriporukalla kanssa käyttävät päihteitä ja tekevät rikoksia. Porukassa tyhmyys tiivistyy, sopii erityisen hyvin näihin tapauksiin. Suomessa oikeuskäytäntö on aivan liian hidas. Varsinkin nuorten kohdalla pitäisi rikosten tekeminen pystyä katkaisemaan jo heti ensimmäisen rikoksen jälkeen. Käräjät saattavat olla 1-2 vuoden päästä tekohetkestä. Nuori saa yleensä ensin sakkoa, tämän jälkeen ehdonalaista, sitten mahdollisesti yhdyskuntapalvelua ja vasta sen jälkeen tulee linnaan lähtö tai harkitaan nilkkapannan käyttöä.

Pelko elää suomalaisissa 2019 luvulla!!

MIKÄ TÄMÄ NYKYSUOMI OIKEIN ON,KUN TYÖTTÖMÄT PELKÄÄVÄT TE:tston  TAPAAMISIA JA KEHOITTAVAT TOISIAAN OTTAMAAN sinnekin MUKAAN TODISTAJAT,NAUHOITTAMAAN  KÄYNNIT, JNE.kuten ovat PERHEET tehneet jo vuosikausia lastensuojelun  mielivaltaisen mafian kanssa asioidessaan.Sen käsitän hyvin,mutta onko työttömienkin kohtelusta tullut samanlaista mielivaltaa,uhkailua,pelottelua ja valheellisten "tietojen"levittämistä ihmisistä.Selän takana toimimista jne.VIRANOMAISTEN (PAKKO)VALLAN KÄYTTÖÄ,jossa henkilökunta jolla ei ole todellista asemaa käyttää veronmaksajien rahoilla saamaans

Shokkiehdotus: Pitäisikö turpaan veto dekriminalisoida?

Kun erilaisten liberaalisten aatteiden ajajat ovat viime aikoina pyrkineet rakentamaan Suomesta vapaampaa yhteiskuntaa purkamalla säätelyä, kannan minäkin korteni kekoon. Heti aluksi täytyy aspergerina kuitenkin varoittaa, että tämä kirjoitus sisältää sarkastisia elementtejä.

Seksuaalirikosten tuomiot eivät vastaa kansan oikeustajua

Olemme viime aikoina joutuneet lukemaan oikeustajua loukkaavista tuomioista lapsiin kohdistuneissa seksuaalirikoksissa. Ylipäänsä  seksuaali- ja väkivaltarikoksista annettavat tuomiot eivät vastaa yleiseen käsitykseen rikosten vakavuudesta. Tekijät pääsevät kuin koira veräjästä saadessaan ehdollisia tai lyhyitä ehdottomia tuomioita, milloin milläkin verukkeella.

Miksi murhaajia päästetään vapaaksi?

Mikä yhdistää Jukka Lindholmia ja Veli Matti Huohvanaista? He ovat henkirikoksesta tuomittuja rikollisia, jotka vapauduttuaan ovat surmanneet uudestaan. Entä Virpi Buttia ja Abdiqadir Osman Husseinia? Heidät on vapautettu elinkautisesta, vaikka Rikosseuraamuslaitos on vastustanut vapauttamista vaarallisuusarvion perusteella.

Doping - urheilu ja moraali

Doping on taas otsikoissa. Viittaan hiihdon MM-kisoihin Seefeldissä. Ateenan kesäolympialaiset vuonna 2004 jo jäivät urheilun historiaan ennätysmäärästä kiinnijääneitä urheilijoita. Kekseliäisyys dopingin käytön kätkemisessä lähenteli tuolloin inhimillistä nerokkuutta. Unkarilaiset Robert Fazekas ja Adrian Annus, edellinen kiekonheiton ja jälkimmäinen moukarinheiton voittaja, olivat varastoineet peräsuoleensa vierasta virtsaa kumiseen pussiin, josta tuli ulos ihonvärinen reittä pitkin kulkeva letku.

Sipilä, Orpo ja Poha peittelevät tietoisesti ulkomaalaisten raiskauksia?

Sipilä, Orpo ja Poha peittelevät tietoisesti tuhansia ulkomaalaisten raiskauksia?

Jussi Halla-ahon twitter tili on blokattu. Perussuomalaisia eduskuntavaaliehdokkaita yritetään vaientaa ympäri Suomen.

Asiasta on nyt vaiettu liian pitkään pienten lasten kustannuksella. Epäonnistunut kotouttaminen, turvapaikanhakijoiden ja ulkomaalaisten tuhannet seksuaalirikokset ja raiskaukset on salattu, jotta Suomen kansa ei nousisi kapinaan.

Seksuaalirikollisuuden kulttuurisidonnaisuus

Vuonna 2015 kirjoitin blogin “kuka raiskaa ja miksi”. Blogissani mainitsin, että Suomessa asuvat ulkomaalaiset ovat väestöosuutensa nähden useammin rikoksesta epäiltynä kuin suomalaiset, suurimmillaan ryhmän osuus oli raiskausrikoksissa, joissa ulkomaalaista maahanmuuttajaa epäiltiin rikoksesta 16,9 % (tämä oli vuonna 2014) vastaava luku vuonna 2017 oli 26,3 % (nousua lähes kymmenen prosenttiyksikön verran).

Varaton voi rötöstellä ilmaiseksi

Vanhempaani liittynyt tapaus pistää miettimään oikeudenmukaisuutta yhteiskunnassa myös tässäkin mielessä.

Äidiltäni varastettiin taas pyörä jolla hän polkee viisi kertaa viikossa töihin. Aiemmin pyörä on myös hajotettu. Äidilläni on vakuutus, mutta aina 135€ omavastuu menee jokaisesta varastetusta pyörästä.

Joitakin vuosi sitten äitini autolle tehtiin ilkivaltaa epäonnistuneen takakonttiin murtautumisen jälkeen. Jälleen joitakin satasia ja aikaa ja vaivaa upposi vahinkojen korjaamiseen. Tekijät jäivät kiinni.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä