Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pohjois-Pohjanmaa

Sote-uudistuksen syrjäseutuleikkaukset hahmottumassa Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaalla on keskusteltu viime viikkoina alueellisesti sote-uudistusta valmistelevan PoPSTer-hankkeen pohdinnoista, jonka mukaan maakunnasta voitaisiin lakkauttaa jatkossa vuodeosastot jopa kymmenestä kunnasta. Kyseessä on puhdas leikkauslista. Tätä hallituksen sote-uudistuksen konkretisoituminen tietää!

Euroopan lääkevirasto Ouluun

On helppo perustella, miksi Euroopan lääkevirasto tulisi siirtää Ouluun Euroopassa.

Lääkevirasto siirtyy tietysti henkilökuntineen eli tällöin on tärkeää, että virasto sijaitsee paikassa, josta on Suomesssa parhaat liikenneyhteydet Eurooppaan. Oulussa on toiseksi vilkkain lenetokentä Suomessa - yhteydet ovat siis helposti järjestettävissä.

Oulussa on kansainvälinen yliopisto, joten mahdollista tukea tutkimukselle löytyy helposti.

Suur-Oulu tarvitsee myös matkailun rahavirtoja!

Matkailu maassamme kasvaa valtavaa vauhtia, mutta tämä potentiaali valuu nyt kahta puolta ohitsemme. Meillä olisi kaikki edellytykset saada merkittävä siivu tästä tulonlähteestä jo pelkästään erinomaisten kulkuyhteyksien puolesta.

Helsingillä ostosmahdollisuudet, Lapissa safarit, Kemissä meri ja meillä Oulussa helposti nämä kaikki.

Pitäkää tunkkinne vai kauniit jäähyväiset? Hyvää jatkoa Kristillisdemokraatit!

Erosin tässä muutama päivä sitten Kristillisdemokraattisesta puolueesta. Toivotimme puolin ja toisin kaikkea hyvää. Suosittelen puoluetta edelleen lämpimästi jokaiselle, joka haluaa vaikuttaa politiikkaan kristillisten arvojen kautta. Oulu osoittautui vain vähän hankalaksi paikaksi puolueessa etenemisen kannalta, koska puolueen kannatus ja samalla puolueen luottamuspalkkioverona toiminnasta saama rahoitus on käytännössä keskittynyt täällä yhden henkilön harteille. Vanha totuus maksajan vallasta pätee politiikassakin.

Ammatillisen koulutuksen romutus osoitus järjen köyhyydestä

Sipilän hallituksen todellisiin kärkihankkeisiin lukeutuu suomalaisen sosiaaliturvan heikentämisen ohella myös koulutuksen ennätyksellinen huonontaminen. Korkeakouluihin suuntautuneita leikkauksia ei kannata oikein kukaan, mutta silti hallituspuolueet ajavat niitä maaliinsa. Mutta ei siinäkään valitettavasti kaikki.

Ruotsi on mahdollisuus suomalaiselle työttömälle

Kun Pohjois-Suomessa työttömyysluvut ovat rankoissa lukemissa, länsinaapurissamme tilanne on vallan toinen. Norrbottenin läänissä vallitsee liki täystyöllisyys. Koko Ruotsin valtakunnassa bruttokansantuote kasvaa reilusti yli kolmen prosentin vuositahdilla.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntahenki hakusessa

Päätoimittaja Kyösti Karvosen pääkirjoituksessa (Kaleva 15.3.2015 ”24 vuotta, vain viisi ministeriä”) nostettiin esiin Pohjois-Pohjanmaalle elintärkeä asia, ministerivaje. Erääksi syyksi vajeeseen mainittiin maakunnan suurimman puolueen keskustan kyvyttömyys nostaa muita pidempiä edustajia sekä piirin tapa syrjiä Oulua. Jos näin on, niin miksi? Miksi maakuntamme ja koko Pohjois-Suomi on kovin heikko puolustamaan itseään?

Raportti maakuntavaltuuston kokouksesta 2.12.2013

Pohjois-Pohjanmaan liiton valtuusto hyväksyi maakuntakaavan ensimmäisen vaiheen ja oman strategiansa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä