Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Muutos 2011

Muutospuolue ja Viskipuolue, still going strong!

Sain eiliseen blogiini huomautuksen että yksi on pienpuolueiden joukosta poissa, nimittäin Viskipuolue. Yhdistys ei ehtinyt puolueeksi ennen viime vaaleja, mutta sen ehdokkaat olivat nimellisesti piraattien ehdokkaita. Puolueiden kannat ovat sikäli hauskasti lomittain, etteivät piraattipuolueen kannattajat vastusta viskipuolueen linjauksia, toisaalta viskipuolueella ei ole mitään ongelmaa sulattaa piraattien ohjelmaa. 

Kuka on vastuussa?

Miten pienestä kansastamme, joka taisteli yhdessä ja yhteistä vihollista vastaan, on saatu kansa jonka vihollinen on maahanmuuttaja tai turvapaikanhakija? Suomen ja Euroopan tilastojen mukaan meidän osuutemme turvapaikanhakijoista on 1% eli eipä tänne juurikaan hakijoita ole vaikka Suomen edut ovat ylivertaiset moniin muihin maihin verrattuna. Kuka on luonut kuvan yhteisestä vihollisesta? Mikä on Median vastuu, entä Tomo Soinin, Persujen, Muutos 2011, Suomen Sisun,Homma-foorumin, Nuivan Manifestin ja lukemattomien pienpuolueiden, joille demokratian nimissä olemme antaneet tilaa?

Suora demokratia yhä enemmän esillä

Jossain Usarin blogin kommenttiosiossa joku lohkaisi ikimuistoisen heiton: "Suomen kommunistit mahtuisivat samaan bussiin, mutta eivät samaan puolueeseen". Se oli hauska letkautus, sittemmin kommunismin tilalle on tullut mielenkiintoisempia virtauksia kuten suora demokratia, joka päätöksenteon välineenä on käytössä niinkin lähellä kuin Sveitsissä. Piristävää kyllä, vaihteeksi ehdotetaan yhteiskuntajärjestelmää josta on rohkaiseviakin esimerkkejä, peräti valtiossa joka ei ole diktatuuri.

Muutos 2011 rauniot vs. perussuomalaisten aurinko

Kirjoitin aiemmin pienpuolueiden tilanteesta kun niistä kaikki paitsi kaksi kommunistiporukkaa putosivat rekisteristä jäätyään kaksissa perättäisissä eduskuntavaaleissa vaille edustajia.

Uusi pelaaja kentälle?

Vielä 2007 pienpuoluetentissä osallistui Liberaalien edustaja. Kyseessä olivat puolueen kohtalon hetket, sillä he tippuisivat puoluerekisteristä jos jäisivät toisissa perättäisissä vaaleissa ilman edustajia. Puolue keräsi koko maassa hieman yli kolme tuhatta ääntä ja keskittyi sen jälkeen yhdistystoimintaan ja osallistui valitsijayhdistyksillä vaaleihinkin. Pienpuolueista vakiintuneimmat saavat 5000 allekirjoitettua kannattajakorttia reilustikin alle säädetyn vuoden määräajan, uudemmilla tulokkailla kuten Sinivalkoinen Rintama (ent.

Milloin Muutos2011 muuttaa nimensä?

Kirjoitukseni käsittelee puoluetta nimeltään Muutos2011. En valitettavasti tunne sitä juurikaan, joten jos tässä kirjoituksessa on asiavirheitä, korjatkoon joku ystävällisesti ne. M11 merkittiin puoluerekisteriin vasta lokakuussa 2010. Näin lyhyessä ajassa ei kummoista muutosta ehdi tehdä tietysti mikään poliittinen liike.

Mitä on muutoslaisuus?

Nyt on aika viimeiselle blogikirjoitukselle ennen sunnuntain vaaleja. Työtä on tehty koko kevät olemattomien resurssien rajoissa, eli pääosin aktiivisella nettikirjoittelulla, paneeleihin osallistumisella, flyereiden jakamisella ja muiden pienpuolueiden kanssa tehdyllä yhteistyöllä. Lapin viidestä muutoslaisesta ainakin kolme on osallistunut aktiivisesti eri vaalipaneeleihin, jotka ovat osaltaan saaneet nostettua puolueen näkyvyyttä myös netin ulkopuolella. Lapin ensikertalaiset ovat olleet kaikin puolin hienoa ehdokasmateriaalia, eikä yhteistoiminnalle ole syntynyt mitään esteitä.

Muutos 2011 ja KD vaaliliittoon?

Kristillisdemokraatit ja Muutos 2011 ovat molemmat tilanteessa jossa heidän välilleen voisi odottaa vaaliliittoa yhdessä tai useammassa piirissä. Kumpikin tarvitsee lisää äänestäjiä, joskin molempien ongelma on näkyvyys. Kristillisdemokraattien näkyvyys Räsäsen myötä ja Muutoksen näkyvyys vähyytensä vuoksi noin ylipäätään, puolue on yleisön silmissä profiloitunut voimakkaasti edustaja James Hirvisaareen.

Muutoksen eduskuntavaaliohjelma on positiivinen vaihtoehto

Muutos 2011 julkisti elokuussa eduskuntavaaliohjelmansa tulevia vaaleja varten, joka on tähän mennessä saanut sangen vähäistä huomiota osakseen. Ohjelma on melko toimiva kompromissi perinteisen oikeiston ja vasemmiston välillä, jonka lisäksi se sisältää muutamia libertaareja kantoja omasta vaaliohjelmastani.

"Älykköpuolue" suomeen?

Suomen poliittinen kenttä on monilta osin sekaisin. Perinteisiin puolueisiin ei luota enää ketään, mutta todellisten vaihtoehtojen puuttuessa pysytellään kiinni tutussa ja turvallisessa. Perussuomalaiset olivat piristävä tuulahdus politiikkaan, mutta sielläkin arvomaailma on monilta osin vanhoillinen. Pienpuolueet, kuten Muutos2011, rakennettiin ihan "väärille" arvoille. Kun puolue sai alkunsa maahanmuuttokriittiseltä keskustelupalstalta, on selvää ettei siitä voi syntyä "kansanpuoluetta".

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä