Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kartellit

Alustatalous vaatii kilpailulainsäädännön päivittämistä

Yle tutki: Pizzayrittäjät syyttävät Pizza-onlinea riistosta – Näin nettipalvelusta kasvoi jättiläinen, joka vie pizzasta enemmän kuin verottaja (Yle 4.7.2019) on mielenkiintoinen keissi. Alustatalouden nousu on vertailukelpoinen teolliseen vallankumoukseen 1800-luvun taitteessa, joka synnytti ammattiliitot ajamaan tehdastyöntekijöiden etua.

Suomi on kartellien luvattu maa

Suomi on lähivuosina kunnostautunut erilaisisten kartellien paljastamisessa: Asvalttikartellista (Yle 20.10.2016) napsahti sanktioita 34 miljoonaa, Metsäkartellista (Yle 31.8.2017) päästiin kuin koira veräjästä, Bussikartelli (Yle 14.12.2017) maksoi 1,1 miljoona.

SENSAATIO! Maailman suurin oikeusjuttu Suomessa!

Neljäsataatuhatta suomalaista on joutunut rikoksen kohteeksi ja tuhannet hakevat nyt korvauksia! Laittoman toiminnan uhrien arvioidaan kärsineen 1-2,5 miljardin euron verran vahinkoa! Tämä on elävä tositarina, joka tulee jäämään historiaan. Jännittävää oikeussalidraamaa, kavalaa juonittelua, yhteiskunnan huipulle asti yltävää korruptiota ja yhden miehen rohkea taistelu oikeudenmukaisuuden puolesta - tässä on sitä kaikkea.

 

Valtion on käytännössä pakko maksaa perustuloa

Katso tästä komea lista kartelleista, joita aikanaan kirjailin ylös. Maassa, jossa rajoitetaan ihmisten mahdollisuuksia selviytymiseen ja menestymiseen, on pakko maksaa jokaiselle korvausta tästä. Suomessa tullaan ottamaan perustulo tai perustili käyttöön, koska se on nyt pakko.

Valtio mukana kartellissa. Ketkä joutuvat nyt lankulle?

Asfalttikartellioikeudenkäynti on päättynyt Helsingin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus on saanut osittain uutta näyttöä, jonka perusteella Tielaitos ja Tieliikelaitos ovat osallistuneet valtion töitä koskeneeseen kartelliin ainakin vuodesta 1998 alkaen. Lisäksi Tielaitoksen edustajat ovat olleet tietoisia kartellin olemassa olosta jo 1994 alkaen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä