Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansalaismielipide

Saako kansa äänestää suoraan omista asioistaan?

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä erilleen pompsahtanut Hjallis Harry Harkimo lupaa Liike Nyt! -liikkeestään suomalaisille suoraa kansalaisvaikutetta - muun muassa eduskuntaäänestyksien osalta ... nyt sellainen lienee mahdollista, kun äänestetään kuuluisasta sote-ratkaisusta. Hjallis antanee oman äänestyspäätöksensä suoran kansalaisnettiäänestyksen ratkaistavaksi?

...

[2016] [U]

Mikä on kansan mielipide?

Mielipidetiedustelun tuloksia ei osata tulkita.  Jatkuvasti uutisoidaan, että enemmistö vastustaa Natoon liittymistä.    Ei ymmärretä sitä, että gallupit osoittavat vain sen, ettei enemmistö halua liittyä puolustusliittoon rauhan aikana, kun siihen ei ole mitään tarvetta.  Natoon halutaan liittyä vasta kun siihen on tarve (kriisi). 

Kuka pelkää vihapuhetta?

Yritän tässä blogissa esittää vähän erilaisen näkökulman vihapuheeseen.  En väitä että tämä olisi uusi näkemys, koska maailmassa on varsin vähän uusia näkemyksiä, näkemyksiä on vain niin paljon että toiset näkemykset välillä pakosta unohtuvat. En myöskään väitä että olisin tämän näkökulmani itse kehitellyt, en vain muista mistä olisin saanut siihen idean.

Brexit - viimeinen solvaus

En olekaan pitkään kirjoittanut omaa ajatuskulkuani, joten ehkä on taas sen aika.

Britit sitten päättivät ilmoittaa 52-prosenttisena kansalaismielipiteenään, että heitä ei EU enää miellytä. Oi tätä ilon ja riemun päivää.

Tuomo Kokko tuossa laski jossain välissä eilistä päivää jonkun alustuksen olleen 29. blogi, joka käsitteli brexitiä. Jokohan loppui siihen usko, että kirjanpito kannattaa. Hän ei ottanut kantaa kirjoitusten tolkullisuuteen, joten minä totean, että suunnilleen Pasi Sillanpää, Ilkka Partanen ja Atso Apajalahti selvisivät kuivin jaloin.

Kenen kanssa haluaisit tänään keskustella?

Kysymys on ehkä vähän outo, mutta kenen kanssa sinä haluaist tänään keskutella? Tai kenelle kertoa mielipiteesi, näkemyksesi tai kehitysehdotuksesi mieltäsi askarruttavassa asiassa? Luultavasti mielesi sopukoista löytyy muutama kohde saman tien. Ja aihe.

Kunnioitettu Kansanedustaja Immonen. Kirjoittaa eräs kansalainen.

 

On niin hyvä kirjoitus tältä kirjoittajalta kansanedustajalle, että eihän tähän ole lisäämistä).

Tämä kirjoitus on julkaistu tässä taannoin Kalevassa. Kannattaa lukea.

Tässä linkki kirjoitukseen.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1452568081718686&set=a.1396793053962856.1073741828.100008965249512&type=1

Maakysely 2014: Yhdysvallat suurin uhka maailmanrauhalle

WIN/Gallup on julkaissut vuotuisen maakyselyn tulokset. Kysymykset esitettiin 65:ssä maassa 64 002:lle henkilölle.

Tulokset ovat mielenkiintoisia, ja osoittavat jyrkkää jakautumista asenteissa, odotuksissa ja luottamuksessa eri maanosien välillä.

 

Länsi-eurooppalaisista vain 12% uskoo vuoden 2015 olevan taloudellisen vaurauden vuosi, kun taas Afrikassa (75%) ja Aasiassa (63%) tulevaisuus nähdään luottavaisemmin.

Pessimistisin näkemys on Ranskassa (57%), Serbiassa (56%), Kreikassa (54%)ja Belgiassa (54%).

Obaman suosio pohjamudissa

Ei käy kateeksi Yhdysvaltojen pressaa. Oikein missään asiassa ei tule onnistumisia. Barack se vaan kompastelee kansalaistensa silmissä, aiheessa kuin aiheessa. Presidentin suosiota nakertavat ennen muuta Ukrainan kriisin hoito, terveydenhuollon uudistus ja vallitseva taloustilanne. Vain reilu kolmannes amerikkalaisista pitää Obaman Ukraina-politiikkaa onnistuneena, käy ilmi Washington Postin ja ABC Newsin kyselystä.

New Yorkin kytät ovat sikoja

Otsikon mukaisen päätelmän voi ainakin muodostaa sen perusteella, mitä mieltä kansalaiset ovat NYPD:n toiminnasta. New Yorkin poliisin Twitter-kampanja epäonnistui pahasti, kun yleisön näkemys poliisin toiminnasta ei ollut yhtä silkoinen kuin poliisilaitoksella itsellään. NYPD pyysi ihmisiä laittamaan Twitteriin kuvia itsestään poliisilaitoksen edustajien kanssa. Tarkoituksena oli saada näin hymykuvia mukavaan – ja edulliseen – pr-kampanjaan.

Kokoomusnuoret jenkaavat meitä Natoon

Kokoomusnuoret repivät kansakuntaa sotilasliittoon, mihin suuri enemmistömme ei ole koskaan kallupoituna aikana halunnut. Noin 60 prosenttia kansasta sanoo täyden ein Natolle – ja puolesta on yleensä noin 20-25 prosenttia, tuo sattuu olemaan Kokoomuksen keskimääräinen kannatus eduskuntavaaleissa. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä