Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Itsenäisyyspäiväjuhla

Tänään muistetaan itsenäiset voitot ja sivuutetaan häviöt

Töistä kämpille noin kello 18.25. Ylen Ykkönen auki. Minuutti Jari Tervon horinoita. Telkkari kiinni.

 

VMP.

 

Tänään muistellaan sitä kuinka vapaus-, talvi- sekä jatkosodan sankarit väistivät kolme kertaa neuvostososialismin vyöryn. Kaikki kunnia heille. Mutta se neljäs punainen aalto jäi nuoremmilta polvilta väistämättä.

 

Tässä ollaan ja muistellaan itsenäisyyden alkutaipaleen juttuja, kun muuta kelpoa tarinaa ei ole 99-vuotiaassa itsenäisessä Suomessa.

 

Isänmaa. Mikä isänmaa?!

Joulukuun 4. päivänä vuonna 1917 Suomen silloinen hallitus oli päättynyt julistaa Suomen itsenäiseksi valtioksi. Hallitus toi asian käsiteltäväksi eduskuntaan ja siitä äänestettiin. Suomen eduskunnan enemmistö päätyi kannattamaan Suomen julistautumista itsenäiseksi valtioksi. Hyvä näin.

Historian tunneillamme ei kuitenkaan paljon korosteta sitä, että itsenäisyysjulistuksesta oli maassamme paljon erilaisia mielipiteitä. Yli 80 kansanedustajaa äänesti itsenäisyysjulistusta vastaan, joten oli jopa lähellä ettei se olisi mennyt lainkaan läpi.

Suomi tarvitsee uusia esikuvia, eikä lisää veropakolaisia

Suomessa on uutisoitu osinkojen olevan suurempia kuin koskaan. Rikkaimpien varallisuudet kasvavat ennätysmittoihin. Samaan aikaan kuitenkin valtion verotulot vähenevät ja työntekijöitä irtisanotaan yhä kiihtyvämpään tahtiin. Tästä yhtälöstä meillä on kiittäminen maamme päättäjiä, jotka eivät ole halunneet puuttua lainsäädännön kautta tähän ongelmaan. Yhä suurempi osa hyvätuloisista siirtää tulonsa holding-yhtiöihin tai matalamman pääomaverotuksen piiriin. Tavalliset palkansaajat maksavat täydet ansioverot ja kustantavat yhteiskunnan palvelut hyvätuloisille.

Sankaritarinat ja unohdetut sankarit

Sodat syttyvät idiotismista ja luonnehäiriöisestä vallanhalusta tai vallan menetyksen pelosta. Mutta sodat eivät pysy käynnissä ilman polttoainetta. Polttoaine on sankaritarinat, marttyyrius, kunnia ja uhri isänmaalle. Sotia käydään niin kauan kuin on kansan urhokkaita ja heistä kerrottavia sankaritarinoita. Sotia käydään niin kauan kuin juhlallisissa tilaisuuksissa puhutaan uhrista isänmaalle, aatteelle, uskonveljille tai jumalalle.

Terveisiä presidentin linnan itsenäisyyspäivän juhlasta

Aikaisemmin itsenäisyyspäivän linnanjuhla oli isänmaallinen tapahtuma. Nyt kaikenlainen hömppä on pääroolissa. Itsenäisyydestä ei ole tosin paljon jäljellä muutenkaan.

Pirteäkuntoinen Hannes Hynönen 102 v. oli illan sankari. Ulkopuolella mellakoineet vasemmistoanarkistit ovat hänen rinnalla aivotonta porukkaa.

Tungos oli valtava kuten edelliskerroillakin. Yhtä kuumaa ei ollut, sillä remontissa ilmastointia on parannettu. Muutoinkin pressan linna on remontin jäljiltä upeassa kunnossa.

Kunnia kenelle?

Tänään on taas se päivä vuodesta, jolloin mm. sairaaloiden laitosapulaiset, pitkäaikaistyöttömät, toimeentulotuella elävät, byrokratian kiusaamat, uskontojen uhrit, koulukiusatut ja työpaikkakiusatut valmistautuvat kättelemään presidenttiä.

Pieni pyyntö perussuomalaisille

Olisiko mitenkään mahdollista, että tänä vuonna pitäytyisitte itsenäisyyspäivän vietossanne muita juhlijoita huomioivalla linjalla ettekä humapäissänne särkisi paikkoja. Arvokkaan juhlapäivän  häiritseminen on  rumaa, epäkohteliasta ja etenkin epäisänmaallista.

 

Tällaista ei ole mukava lukea itsenäisessä Suomessa :

 

"

Kuninkaiden Turku, tsaarien Helsinki, työväen Tampere

Itsenäisyyspäivän mielenosoitusmellakoista päätellen Tampere taitaa olla liian työväenhenkinen kaupunki, jotta siellä voitaisiin juhlia itsenäisyyttä samalla pönöttävällä tavalla kuin Helsingissä. Mitenkähän olisi Turussa? Siellä kaiketi ymmärrettäisiin, että Suomen tasavallan protokollassa on myös monarkistisia piirteitä.

Juuri nähty itsenäisyyspäiväjuhla muistetaan

Kerrassaan koskettava itsenäisyyspäiväjuhla välitettiin juuri TV1:ssä.

 

Siinä oli kansallista kultturiperintöä kaikessa laajuudessa

 

http://areena.yle.fi/tv/2102008

Konserttiosuus

http://areena.yle.fi/tv/2102010

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä