Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Alzheimerin tauti

Sanojen väärinkäyttö johtaa ajatuksen epäselvyyteen.

Eräästä toisesta blogista : "Ei minua kukaan käske. En ole minkään alamainen paitsi kielen."


Olet Energian ja sen Lakien alainen. Kaikki sellaiset toiminnot esimerkiksi sinussa jotka ovat automaattisia, kuten esimerkiksi sydämen lyönti, kumpuavat Energiasta ja sen Laista. Johdonmukaisesti ilman Energiaa ja sen Lakeja, et kykene käyttämään maallista/fyysistä etkä mielellistä/psyykkistä kieltäsi.

Hiipivän dementian merkkejä

Kiinnostavan puheenvuoron on pitänyt jokahelmikuisella Yhdysvaltain tiedeviikolla Massachusetts General Hospitalin johtava kliininen psykologi Janet Cohen Sherman:

https://www.theguardian.com/society/2017/feb/21/long-winded-speech-could...?

Sherman kehottaa etsimään alkavan Alzheimerin merkkejä muistiongelmien lisäksi tai oikeastaan jo ennen niitä kielenkäytön köyhtymisestä; sanavaraston yksipuolistumisesta ja tarinoiden pitkäpiimäistymisestä.

Kuka auttaisi muistisairasta?

Lehdistä saamme vähän väliä lukea, kuinka muistisairas on taas lähtenyt pakkaseen harhailemaan pelkästään yöpuku päällä. Muistisairaat ovat ryhmä, jonka hoitoon ja huolenpitoon tulisi enemmän panostaa. Suomessa on tällä hetkellä arviolta 193 000 muistisairasta ihmistä. Kun otetaan huomioon miten paljon muistisairas henkilö kuormittaa läheisiään, muistisairaudet koskettavat jopa tuplasti tätä määrää, ellei vielä paljon useampaakin.

 

Äidin viimeinen joulu

Äitini oli hyvin sairas, siksi olin päättänyt viettää hänen ja isäni kanssa heidän viimeistä jouluaan entisellä maatilalla ennen heidän joutumistaan palvelutaloon. Talo oli kuulunut sotien jälkeisellä ajalla karjalaisille siirtolaisille ja oli tyypillinen asutustila, jossa oli ollut vähän viljelysmaata ja muutama lehmä. Kuusikymmentäluvulla talon karjalainen isäntäväki  kuoli, ja perikunta halusi pientilan myyntiin. Vanhempani hankkivat tilan haltuunsa isäni äidiltään saaman perinnön turvin. Heidän tarkoituksena oli ollut viettää siellä eläkepäiviään niin kauan kuin voimia riittäisi.

Elävä metalli – uusi kallis ihmetuote

 

Elävä metalli – uusi kallis ihmetuote

Kaverit Amerikoissa ovat jo hyvän aikaa kohkanneet tuotteesta nimeltä ”Elävä metalli”.  Olen tietysti suhtautunut juttuun asiaankuuluvalla varautuneisuudella, mutta kun ei tämä tästä tunnu laantuvan, niin kai tähän on jollain tapaa puututtava..

*

Mitä maksaa?

Pitää ikään kuin siteerata Juho-Pekka Rantalaa ja kysyä: Mitä maksaa?

Siispä:

Mitä maksaa sormustimillinen kultaa?

Se maksaa yli 1.300 $.

Alzheimeriin sairastuvat yhä nuoremmat - katse ympäristötekijöihin

" Dementian ja muiden hermostollisten sairauksien nopeaa lisääntymistä ei voida selittää sillä, että väestö ikääntyy. Jo työikäiset kärsivät näistä sairauksista. Kuolemansyytilastoissa dementia, ALS and Alzheimerin tauti ovat vahvassa kasvussa. "

- Professori Colin Pritchard, Bournemouthin yliopisto

 

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/05/130510075502.htm

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä