Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta A-Studio

Kun musta muuttuu valkoiseksi

Yksityisten sotefirmojen vastareaktio käynnissä olevaan valtaisaan keskusteluun yritysten eettisyydestä on lähtenyt käyntiin. Attendo hoivapalveluiden johtaja Pertti Karjalainen puolusti tänään omaa yritystään Ylen A-Studiossa.

Jos haluamme vähentää päästöjä, tarvitsemme lisää ydinvoimaa

Eilisen Ylen A-studion innoittamana tiedoksi ydinvoimavastustajille: Ydinvoima on tehokasta, vähäpäästöistä, turvallista, ja seuraavan hallituksen tulee mahdollistaa sen lisärakentaminen, jos oikeasti haluamme vähentää ympäristöpäästöjä.

Ministeri Orpon ihmeelliset lupaukset tänään A-studiossa

Orpo lupasi (A-studion viime minuuteilla), että jopa talvella pystymme pakkasiltojen energiapiikit hoitamaan ilman kivihiiltä tasaamalla kulutusta! Miten? Tietääkö kukaan? Orpo puhui innokkaasti ratkaisun olevan jonkin nykyisen teknologian käyttöönoton talvipakkasilla?? Mikä teknologian??

Orpon mukaan Suomen isoimmat päästöt syntyvät liikenteestä (oikeasti sen osuus on vain viidennes). Ja sen vähäpäästöisyys olisi ratkaisu. Onko Orpo vaan ihan pihalla? 

Suomalaisen median erikoiskyky?

Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaan tämän iltainen esiintyminen A-studiossa herätti hyviä muistoja vanhoiilta suomettumisen ajoilta. Silloin toimittajien ja päätoimittajien piti osata varoa ja katsoa eteensä. Viisas selvisi.

Suomettuminen ei kuollut valitettavasti Neuvostoliiton tuhoutuessa. Toimittaja Martti Valkonen kirjoitti 1990-luvulla tästä vielä jatkoa ja totesi, että serviilisyys jatkuu - suomalaisten toimittajien on vielä katsottava eteensä.

Kuuluuko yhteiskunnan rajoittaa islamia vai islamin yhteiskuntaa?

Missä menee uskonnonvapauden raja? Pitääkö kaikkea sallia uskonnon nimissä ja kaikkea kritiikkiä uskonnosta tuomita uskonnonvapauteen vedoten. Käy niin, että” islamofobia”- ja rasismikorttia käytetään kuin veto-oikeutta, jolla pyritään hiljentämään vastapuoli. Syytösten heittäminen ilmoille ja asian vierestä puhuminen, kuten kävi eilisessä A-studio:Talkissa sekä Obs Debattissa, ei edesauta islamin ympärillä käytävää keskustelua.

Susanne Päivärinta ja Atte Jääskeläinen

Jos ei ole tänään ollut helppoa Juha Sipilällä, ei ole helppoa ollut Ylen uutisten ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Atte Jääskeläiselläkään. Susanne Päivärinta haastatteli Atte Jääskeläistä hetki sitten päättyneen A-studion aluksi.

http://areena.yle.fi/1-3857829?autoplay=true

Koko kohuun on pakko todeta, että Yle selittelee Atte Jääskeläisen suulla tekemisiään. Sitä samaa tekee myös pääministeri, selttelemällä  puolestaan omia tekemisiään. Sipilä omalla toiminnallaan rakensi itselleen  ansan, johon itse lankesi ja veti Ylen sotkuun mukaan.

 

Väärä politiikka myrkyttää kansalaissovun

Hyvin ymmälläni seurasin tiistaina hallituksen budjettiesityksen esittelykeskustelua eduskunnassa ja illan A-studiota, jossa pääministeri Juha Sipilä (kesk) istui vastaamassa Ylen toimittajan tivaukseen siitä, miksi hallitus ei ole tiukasti sanoutunut irti ”äärioikeistolaisesta kansallissosialismista” ja rasismista sekä ryhtynyt toimiin äärioikeistolaisen liikkeen lakkauttamiseksi. Pääministerin grillaaminen oli laadultaan ala-arvoista ”journalismia”.

Perussuomalaiset - miesten puolella feminismiä vastaan?

Perussuomalaiset on populistisena puolueena erikoistunut keinotekoisten vastakkainasettelujen luomiseen: aluksi kansan syviä rivejä vastaan hyökkäsi EU, sitten monikulttuurisuus ja islam, hiljattain Soinin lanseeraama punavihreä "fillarikommunismi" ja viimeisimpänä pintaan pulpahtaneena kipukohtana feminismi. Järjestyksestä voi toki olla monta montaa mieltä, mutta kaava on selvä

Brexit-”uutisointi” uussuomettumisen suunnannäyttäjänä

Suomen valtamedia kertoo Britannian EU-eroäänestyksestä ikään kuin kyseessä olisi lätkän mm-finaali, jolloin on estottomasti tapana hehkuttaa oman joukkueen puolesta. Samalla tuo sama valtamedia kuitenkin vannoo luotettavan journalismin nimeen, ja kaiken kukkuraksi suurin osa sen päätoimittajista on pyhästi vakuuttanut pitäytyvänsä totuudessa, ja vain totuudessa: http://yle.fi/uutiset/paatoimittajien_kannanotto_luotettavan_median_puolesta/8709207

Venäjänkielinen A- studio YLE:llä

Eilen sattumalta törmäsin venäjänkielellä toteutettuun A- studioon. Se koukutti ja jäin katsomaan koko ohjelman loppuun. Tämä keskusteluohjelma näyttää herättäneen kovasti reaktioita blogistien keskuudessa. Mielipiteet näyttävät olevan joko jyrkästi puolesta tai jyrkästi vastaan.

Minä koin ohjelman positiivisena. Siinä venäjänkieliset keskustelijat ottivat vapaasti kantaa monenlaisiin kipeisiin puheenaiheena oleviin Venäjää koskeviin asioihin. Minusta keskustelu oli hyvin juonnettu ja osaanottajat esiintyivät hyvin ja he olivat miellyttäviä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä