Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Yritys

Suvi Lindén, sopeutumiseläkeläinen

Sopeutumiseläkettä kansanedustajatoimiensa jälkeen nostava Suvi Lindén on kertonut, ettei ole näillä näkymin palaamassa työmarkkinoille.  Hän toteaa, että hänelle sopivia töitä on Helsingissä ja hän asuu Oulussa. Suvi Lindén toimi Kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1995-2011. Sinä aikana hän toimi kahteen otteeseen ministerinä. Hänen saamansa sopeutumiseläke on 5000-6000€ kuukaudessa, jota hän voi nostaa vuoteen 2027 saakka, kunnes täyttää 65 vuotta.

Asenne

 

Niinkuin monessa asiaa elämässä, oma asenne vaikuttaa menestykseen eniten. Asenteet ovat tietenkin myös kollektiivisia esimerkiksi urheilujoukkueissa, yrityksissä tai jopa kansakunnissa eli meissä suomlaisissa.

Mielestäni seuraavat asenteet ovat  tärkeitä suomalaisille ja minulle herää monissa kohdissa kysymys onko suomlaisissa vielä tarpeeksi kyseistä asennetta: 

1. Avoimuus uusille ajatuksille ( eikä vain teknisille ratkaisuille)

Politiikan, kaupan ja palveluiden monopolin vaikutukset

Käsittelen tässä sunnuntaisaarnassani rinnakkain poliittisia puolueita ja suuryrityksiä, jotka huijaavat äänestäjiä/kuluttajia samoilla argumenteilla ja tavoilla.

Viimeiset neljäkymmentä vuotta vaaleissa äänestäjät ovat antaneet arvokkaan äänensä Kokoomukselle, Kepulle ja Demareille. He ovat huolehtineet Suomen kansasta? Todellisuudessa se ei ole mennyt niin, vaan aina pääministerin pallin saatuaan, he ovat keskittyneet vain omien ja lähipiiriensä etujen ajamiseen, unohtaen äänestäjänsä.

Kokemuksia maakuntahallinnosta 2: sote, maakuntavero ja maakuntayhtiöt

Kainuun maakuntahallintokokeilussa 2005-2012 ensimmäinen valtuustokausi piti sisällään rajun väliportaan hallinnon kasvun. Uusia virkamiehiä palkattiin satoja ja uusia työpaikkoja syntyi hallintoon ja samaan aikaan hoitojonot kasvoivat. Aiemmin potilaita hoitaneet tekevät kädet ajoivat palavereihin pitkin Kainuuta. Jo piskuisen Kainuun kokemukset osoittavat, että maakunta- ja sote-uudistuksen onnistumisen kannalta on välttämätöntä, että organisaatiouudistus tehdään hallitusti.

Talouden ihmeparantuminen

Joillekin uskonlahkoille tunnusomaisia piirteitä ovat olleet ihmeparantuminen ja kielilläpuhumisen karismaattinen lahja. Jotkut siihen ovat aina uskoneet, mutta suurimmalle osalle ihmisiä se on ollut huuhaata.

Nyt uskonnon omainen uskominen on tullut politiikkaan. Uskotaan asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä järjen tai faktojen kanssa. Mutta on paljon kivampaa uskoa huuhaata, kuin katsoa totuutta silmiin.

Loppu yritysten voitoille ja asiakkaiden tyytyväisyydelle?

Mitä jos yritykset eivät tuottaisi voittoa? Tai ne unohtaisivat asiakkaiden tyytyväisyyden seuraamisen? Paranisiko tällöin niiden mahdollisuudet investoida ja työllistää? Suomen Sosialidemokraattinen Puolue​en (SDP) puheenjohtaja Antti Rinne moitti puheessaan puoluevaltuuston syyskokouksessa, että yritykset keskittyvät voittoihinsa ja asiakkaidensa tarpeisiin - ja käyttävät niitä työntekijöiden aseman heikentämiseen ja leikkauksiin.

Vääristynyt onnen tavoittelu, yksittäinen tapaus sen kertoo

Oli pimeä joulukuun ilta Kainuussa 1992, kun luomamme, perustamamme ja rakentamamme yrityksen, Katinkulta klubin ravintolassa, kokoontui SKOP:n entisen arvopaperioston päällikön johdolla, joka oli vuotta aiemmin edesauttanut pankkikriisin ja laman synnyssä, meidän yrittäjien palkkaamat Katinkullan avainhenkilöt nauttimaan konkurssipesän laskuun ranskalaista shampanjaa Dom Pérignonia. Konkurssipesänhoitajan luvalla he nauttivat sitä 700mk:aa/pullo (117€), tämän päivän hinta 300€:a, maksavaa kuplivaa juomaa, onnistuneen yrityskaappauksen kunniaksi.

10+2 kultaista säästöä yrityksille

10+2 kultaista säästöä yrityksille


1. Ulkoista yritykselle turhaa toimintaa

Yrityksillä saattaa vielä olla useita turhia töitä kuten siivousta, laskutusta, kirjanpitoa ja henkilöstönrekrytointia jotka kannattaa ulkoistaa.

2. Kilpailuta yhteistyökumppaneita ja alihankkijoita

Kilpailuttamalla saa karsittua kuluja vertailemalla kohteita kalleimman ja edullisimman vaihtoehdon väliltä. Kannattaa kuitenkin muistaa tarkkailla hinta ja laatu suhdetta sillä huonosta mutta halvaata työstä voi tulla korkea lasku.

Suomi - Matonkutojien ja ojankaivajien yhteiskunta

Suomessa toistellaan haltioissaan sellaisia sanoja kuin "innovatiivinen", "kehitys"ja "tehokkuus", mutta aina kun niiden sisältö realisoituu, palaa suomalainen henkisesti vaatimaan keräily- ja agraarikulttuuriin paluuta. Ei kukaan tietysti enää kaipaa aikoja, jolloin maansiirtotöiden perustyökalu oli lapio, kirjat kopioitiin käsin munkkiluostareissa tai tavaraliikenne hoidettiin hevoskärryillä. Siitä huolimatta meillä alkaa itku aina, kun maailma astuu jälleen yhden askeleen kohti tulevaisuutta ja osa nykyisyyttä muuttuu menneisyydeksi.

Eikö voida jo siirtyä sääntelytaloudesta?

Suomen valtio on suuntaamassa 1.6 miljardia euroa kärkihankkeisiin, joilla mm. edistetään kasvua valikoiduilla toimialoilla. VATT ylijohtaja Anni Huhtalan mukaan kärkihankkeiden vaarana on, että ylläpitävät vanhoja rakenteita. Valtion tulisi tukea useita toimialoja ja poistaa kasvun esteitä sen sijaan, että keskitytään muutamaan toimialaan (Kauppalehti 23.9.2015).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä