Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016

Pitäisikö Yhdysvaltain presidentin olla joulupukki?

Poliittinen vihervasemmisto on puuttunut tavan takaa Yhdysvaltain asioihin vaatimalla, että Yhdysvaltain ei pitäisi puuttua muiden maiden asioihin. Ei olisi pitänyt taistella Koreassa vapaan yhteiskuntajärjestelmän puolesta. Ei olisi saanut käydä sotaa Vietnamissa kommunisteja vastaan, vaikka siten olisi pelastettu maa joutumasta totalitarismin kynsiin.

Yhdysvallat on nyt julkaissut virallisen raportin Venäjän vaalihakkeroinnista

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset (The Office of the Director of National Intelligence, DNI ja ODNI) julkaisivat eilen 6.1.2017 julkisen raporttiosuuden Venäjän pyrkimyksiä vaikuttaa viime marraskuussa pidettyjen presidentinvaalien lopputulokseen mm. murtautumalla demokraattisen puolueen tietojärjestelmiin.

Totalitarismin paluu?

Luin vuodenvaihteessa Hannah Arendtin 1940-luvun lopulla julkaiseman klassikon Totalitarismin synty. Kirjoittaja erittelee teoksen varhainen ilmestymisajankohta huomioon ottaen hämmästyttävän syvällisesti Hitlerin Saksan ja Stalinin Venäjän valtaregiimejä ja niiden syntyyn vaikuttaneita eurooppalaisen kulttuurin pidemmän ajan kehityspiirteitä. Samalla kirja on pelottavan ajankohtainen pakottaessaan meidät kysymään, kuinka lähellä olemme jo uutta totalitarismin aikaa.

Mitä on totalitarismi?

Miksi self made president voitti, ja miksi Hillary Clinton ei voittanut?

*

Miksi Yhdysvallat valitsi Self-Made Presidentin 2016?

..eli toisin sanoen: Miksi Hillary Clinton ei voittanut?

*

Yhdysvallat valitsi maan 45. presidentiksi oudon tyypin, suorastaan kummajaisen, mutta valinnan takana olivat ”suuremmat voimat”, nyt vain oli taas aika valita omanlaisensa pärjääjä päämieheksi.  Tällä valinnalla on historialliset juurensa.

*

Outojainen

Hillary Clintonin tappio oli tasa-arvon voitto

Moni on murehtinut, että Donald Trumpin voitto Yhdysvaltain presidentinvaaleissa on (muiden huonojen puolien lisäksi) takaisku tasa-arvolle (klik, klik).

Trumperiumin vastaisku ja median ristiretki

Odotin Yhdysvaltain vaaleista tiukkaa, kuten vuonna 2000. Äänet menivätkin hyvin tasan. Valtamedia ja sen tietoihin luottanut yleisö luuli Clintonin voittavan selvästi. Media ei nähnyt signaaleja. Toimittajat ovatkin saaneet poikkeuksellisen paljon kritiikkiä vaalien jälkeen.

 

Tulette pettymään Trumpiin

Yhdysvaltain presidentinvaalitulos on jotain vallan muuta kuin keskeiset mielipidemittaukset ja vedonlyöntitoimistot ennakoivat. Tämä osoittaa jälleen kerran todeksi sen, että mitä tahansa voi tapahtua, kun ihmiset toimivat. Donald Trumpista on siis tulossa presidentti. Monet ovat järkyttyneitä. En minäkään voi sanoa olevani tuloksesta erityisen iloinen, mutta en aio panikoida.

Trump ja Suomi - viisi mahdollista muutosta

Donald Trump on uusi Yhdysvaltain presidentti. Mitä se tarkoittaa maailmalle ja Suomelle?

Trumpin ”Meksikon muuri” on mainio ratkaisu

# Kun heräsimme 9.11.2016 uuteen aamuun, mikään ei ollut enää ennallaan. Ulko-ovi oli lumikinoksen peitossa ja maisema kuin vanhan hyvän ajan postikortti. Tällaista marraskuuta ei ole ollut miesmuistiin.

Donald Trump voitti median, vastehdokkaan sekä väistyvän presidentin.

Mikä gallupeissa, mediassa ja analyyseissä meni jälleen pieleen uutisoitessa Yhdysvaltain presidentinvaaleista?

Ei mikään muu mennyt pieleen kuin se että tietoinen Trumpin vastainen propagointi ei toiminut.

Valtamedia teki itselleen karhunpalveluksen kiihottamalla kansaa, kansa kiihottui ja äänesti.

Erittäin kova homma että Trump voitti vanhan vallan ja koko koneiston joka oli häntä vastaan.

Kuplat puhkeaa siellä sun täällä, paise paiseelta.

Hyvät (tyhmät) ihmiset ovat jälleen pöyristyneitä ja heidän maailmankuvansa järisee sekä ääni värisee.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä