Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Voimalaitos

Fysiikan ymmärtämisen vaikeudesta, osa 2

Vesihöyry Mollier h,s -piirros. P.Sarkomaa ja S.Sarmaslahti, Lappeenrannan teknillinen korkeakoulu, vuodelta 1977. Ilmeisesti hyvin yleinen h,s -piirros Suomessa.

Entalpia (kJ/kg) kulkee pysty akselilla, vaaka akselilla on entropia (kJ/kg *K).

Kuvaajien painekäyrät kulkevat tulistetun höyryn alueella hyvin laajojen lämpötila-alueiden läpi. Lämpötilan kasvaessa entropia kasvaa vakiopaineessa, jolloin kysymys kuuluu että miten tätä entropiaa on pystytty mittaamaan siitä höyrystä, että se on tähän kuvaajaan ja moneen muuhun taulukkoon saatu?

Suomi ei tarvitse ulkomaisia datakeskuksia

Helsingin Sanomissa 28.11.2015 on juttu ”Taas luvassa jätti-investointi datakeskukseen - Espoo tai Vantaa vahvoilla” (http://www.hs.fi/kaupunki/a1448607871679). Suomessa / Suomeen ei tarvita ulkomaisten yritysten paljon sähköä kuluttavia isoja datakeskuksia, jotka työllistävät vain vähän suomalaisia.

 

Mitä enemmän datakeskuksia Suomessa on, sitä enemmän Suomessa kulutetaan sähköenergiaa ja sitä enemmän Suomessa tarvitaan sähköä tuottavaa voimalaitoskapasiteettia tai tuontisähkön kapasiteettia.

Keljosta kerran vielä - totuutta peräten

Kantola mainitsi kirjoituksessaan, että haluan kerätä huomiota nostamalla virheellisiä huhuja esiin. Haluan oikaista pari asiaa. Huhut jotka esitin, Kantola itse myönsi todeksi keskustelussamme, aivan kuten kirjoituksessaan 14.4. Ei siis virheellisiä huhuja - vaan vaietuja faktoja. Toimihenkiöitä on kielletty puhumasta asioista ulkopuolisille.  

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä