Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Viisikko

Viisikko ja vaaran paikat

Pääministeri Antti Rinteen hallitus on saanut lempinimekseen Viisikko menneiden vuosikymmenten suosittujen lasten ja nuorten seikkailukirjojen mukaan. Viisikko seikkaili milloin missäkin, aarresaarella, Englannin nummilla, vanhoissa linnoissa ja luolissa; monenlaisissa vaaran paikoissa kumminkin. Viime viikolla julkaistun hallitusohjelman perusteella Rinteenkään Viisikolta ei tule itseaiheutettuja vaaranpaikkoja puuttumaan.

Hienosti vedetyt hallitusneuvottelut

Kotikatsomosta nähtynä hallitusneuvottelut hoidettiin modernisti ja tyylikkäästi läpi. Sanoin jo neuvottelujen ensimmäisenä päivänä, että sen näkee, että niitä vetää neuvottelujen ammattilainen. Rinnehän sanoi olleensa työuransa aikana tuhansissa, jos ei kymmenissä tuhansissa neuvotteluissa mukana ja se oli juuri se mikä näkyi. Puheenjohtajakollegat näyttivät olevan samaa mieltä, että Rinne suoriutui tehtävästä erinomaisesti.

Resepti hiilineutraalille hallitukselle

SDP:n johtamiin hallitusneuvotteluihin on kutsuttu mukaan Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP. Tällä kokoonpanolla on kaikki mahdollisuudet saada aikaan hallitusohjelma, jonka seurauksena Suomesta tehdään hiilineutraali hyvinvointivaltio.

 

Toivon, että tuleva hallitusohjelma pitää sisällään ainakin nämä asiat:

Hiilinielujen kasvattaminen

Kolme pointtia - Alexander Stubb

Suomi sai ’kolme pointtia’ pääministerikseen. Alexander Stubb´in, Kokoomuksen uuden puheenjohtajan ulosanti on erityisen selvää, mutta sisältököyhää. Alex tulee toimeen niin sanotusta 500 sanalla. Esitys vielä lyhennetään kansan ymmärtämään muotoon – kolmeen osioon, joiden keskinäinen yhteisviesti kielii parhaiten mitä Stubb haluaa viestillään sanoa.

 

Viisikko - poliitikkojen luovuus kadoksissa!

Sextetti muuttui viisikoksi. Muistamme lapsuudestamme Enid Blytonin Viisikko -kirjat 0] ja porukan Tim koiran. Jäikö nyt joku pienpuolue koiran asemaan Kataisen viisikkoon. Vasemmisto lähti, Paavolla alkoi vaaliaikakausi ja nyt on aika räimiä hallitusta, kun lapsilisiinkin päättivät koskea.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä