Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vihreä liitto

Vihreät: perusoikeuksia pitää noudattaa

MTV julkaisi eilen uutisen jonka perusteella päättelen, että Vihreät vaativat, että Suomessa noudatetaan perustuslakia ja ihmisoikeussopimuksia, sekä rikoslakia. Uutisen mukaan Vihreät vaativat, että: "Tulo- ja aikarajat on poistettava kokonaan kansainvälistä suojelua saaneiden perheenyhdistämisistä."

Vihreät on feministinen eläinoikeuspuolue

Ehdokas numero 154 kokeili sitten vaalikonetta. Olen samaa mieltä itseni kanssa! Kärkeen sijoittui muutenkin lähinnä muita vihreitä ehdokkaita. Puolueista lähimpänä oli Vihreät, mutta aivan sen kannoille nousivat uudet puolueet Eläinoikeuspuolue ja Feministinen puolue, jotka ovat osallistumassa myös Turun kuntavaaleihin.

Turun Sanomien kuntavaaliliitteessä oli juttua molemmista uusista puolueista. Eipä ihmetytä enää, että ovat niin lähellä omaa ajatteluani: molemmat haastatellut ovat (ainakin tällä hetkellä) entisiä vihreitä.

Kuka Helsingin rannoille saa rakentaa – ja millä keinoin?

Vihreän liiton kansanedustaja Antero Vartia on siitä erikoinen henkilö, että hän saa rakennuslupia Helsingin keskustan tonteille kuin automaatista. Kaikki tietävät, että Helsingin rannoista vallitsee huomattava kysyntä. Pienimpienkin maapalojen rakentamisesta käydään vuosien vääntö, joka koskee niin arkkitehtuuria kuin taloudellisia ja sosiaalisiakin näkökohtia. Postimerkkikaavoitusta ei pidetä riittävänä, vaan vaaditaan alueiden suunnittelua kokonaisuuksina.

Ulkoministeri on kiinnostunut enemmän vihreistä kuin ulkopolitiikasta

Ulkoministeri Soinin agendalla on paljon asiaa. On pakolaisasiaa, EU:n erilaisia sisäisiä kiistoja, Brexit ja siinä välissä pitäisi vielä jotenkin taiteilla Moskovan ja Washingtonin välissä, joka näyttää onnistuvan kumarrellen jatkuvasti vuoronperään molempiin suuntiin.

Näiden asioiden voisi olettaa näkyvän ulkoministerin ulostuloissa. Yksi hänen eniten käyttämiään kanavia on oman sivuston ploki. Ploki blogin sijasta, koska populismi on pop ja blogeja kirjoittavat vain vihervassarit tai älymystö ja eliitti. Plokia taas voi kirjoittaa ihan minkälaiset suharit vaan.

Vihreiden nykyinen suunta herättää ihmetystä

Vihreä liike ja sen poliittinen ulottuvuus sekä ruumiillistuma vihreä liitto perustui alkulähteillään ekologiselle ajattelulle sekä muulle luonnon- ja biodiversiteetin suojelulle. Tämän äärelle palatessa loka-marraskuun vaihteessa pidetyn vihreiden nuorten tilaisuuden asialista, jossa keskeistä roolia näyttelivät polyamoria ja seksityön laillistaminen, tuntuu erikoiselta.

Pitkä ja henkilökohtainen tie Vihreiden varapuheenjohtajakisaan

Huomasin, että en ole viime vuosina ollut kovinkaan innokas bloggaaja täällä Uuden Suomen blogipalvelussa. Viimeksi olen julkaissut kirjoituksen vuonna 2013, jolloin vielä toimin Vihreän liiton puoluehallituksen jäsenenä ja olin juuri valittu kaupungin valtuustoon Imatralla. Tämän tyyppinen kirjoituksen aloitus saattaa herättää monessa tunteen "selityksen makua" mutta ei se mitään, kirjoitan sen silti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä