Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Veroparatiisit Keinottelu

Panamalistalla Tiitisen listan kohtalo?

Hallintarekisterilakia yritettiin uittaa äskettäin uudelleen voimaan. Lain "arvo-osuusjärjestelmästä" eduskunnalle esitteli kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk) Stubbin ollessa samaan aikaan yllättävällä työmatkalla. Syykin innolle taitaa jo hiljalleen selvitä.

Ei Nordea ole mörkö

Nyt laitetaan Nordeaa ahtaalle, mutta sehän on normaalia Suomessa. Ei Nordea tee mitään sellaista mitä asiakkaat eivät haluaisi ja laki velvoita, eli turha haukkua peiliä jos naama on väärä.

Minäkin olen vieraillut Nordean Luxemburgin toimistossa. Siellä kyllä sanottiin suoraan miten laki menee ja missä rajoissa toimitaan. Sanottiin myös se miten "jotkut" toimivat, eli kyllä siellä harhareitit tiedettiin. Verosuunnittelu, siis laillinen verosuunnitteluhan rajautuu siihen laittomaan toimintaan, eli kun raja ylittyy ollaan rikollisella puolella.

Miksi vastustaa veroparatiiseja, suurpääomia ja rikkainta prosenttia?

Ihan perusjuttuja. Rahavirtaa kuuluu verottaa siitä maasta, mistä tuotto on peräisin. Kotimaassa tienattuja rahoja ei ole oikein viedä piiloon verottajalta ulkomaille vain siksi, etteivät muut hyötyisi eliitin menestyksestä. Nämä ajatukset saattavat tuntua kovin lennokkailta ja idealistisilta, koska meillä ei pienessä Suomessa ole valtaa mammonapaon estämiseksi ja maailman muuttamiseksi. Asialle on kuitenkin tehtävä jotain.

Verotuksen ja omistusten suhteesta

Entinen pääministeri ja eduskuntavaaliehdokas Matti Vanhanen (kesk.) Facebookissa sunnuntaina:

"Valtion tuloverotuksessa jo nyt 8,5 prosenttia tulonsaajista maksaa jo nyt 68 prosenttia kaikista valtion tuloveroista. Ja vastaavasti 74 prosenttia maksaa vain 3 prosenttia valtion tuloveroista. Kaksi johtopäätöstä. Tuloverotuksen kevennykset eivät auta pienituloisimpia lainkaan ja toisaalta tuloverotuksen kiristykset iskevät vain pieneen vähemmistöön, joiden verorasitus jo nyt on korkea."

Työtön nuori ei äänestä!

Olen monissa keskusteluissani saanut palautetta, että yhdenkään puolueen toiminnat eivät nyt innosta äänestämään. Koko suomalainen puoluekenttä heijastelee turhautumista, joka taas viestii turhaumaa kansalaisiin.

Miten tähän on tultu?

Maassamme käydään nyt keskustelua asuntopolittisesta vääristyneisyydestä, asumisen kalleudesta pääkaupunkiseudulla, mutta myös verojen maksun mahdollistumisesta veroparatiiseihin.

Nuorten ja pitkäaikaistyöttömien osa maassamme on yhtä julmaa kuin keskitysleireillä. Kuoleman uhka on kaiken aikaa läsnä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä