Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Venezuelan oppositio

Venezuelan opposition voimannäyte

Sunnuntaina Venezuelan oppositio järjesti epävirallisen kansanäänestyksen. Venezuelassa ja ympäri maailmaa venezuelalaiset kävivät äänestämässä joko Nicolás Maduron hallintoa vastaan tai ei. Äänestyslipussa oli kolme kysymystä (kuten kuvassa näkyy).

Opposition kansanedustaja ja äänihaarava erotettu Venezuelan parlamentista

María Corina Machado on venezuelalainen oppositiokansanedustaja, joka muutamaa päivää sitten osallistui Panamán kutsusta Amerikan valtioiden järjestön OAS:n pysyvän neuvoston kokoukseen Washingtonissa.

Venezuela esti muiden "vasemmistohallitusten" avulla Machadon puheenvuoron Venezuelan nykytilanteesta OAS:n kokouksessa.

Kokouksen aikana ja sen jälkeen Venezuelan parlamentin puheenjohtaja Diosdado Cabello (toiseksi tärkein mies chavistien vallankumouksesta) sanoi jo 24.3.2014, että Machado on rikkonut perustuslakia ja näin hän ei voi toimia kansanedustajana.

Venezuelan "noitavainot"

Viime päivinä Venezuelan Nicolás Maduron hallitus on lisännyt sortotoimia oppositiota vastaan. Viime viikolla jahdattiin väkivaltaisuuksista "vastuullisia" ja viime keskiviikkona mentiin jo vangitsemaan kaksi pormestaria. He molemmat kuuluvat oppositioon.

Venezuelan protestit jatkuvat ja "tyhjät kattilat" tulevat kolisemaan

Sillä välin kun maailman huomio keskittyy ihan ymmärrettävistä syistä Ukrainan kriisiin, Venezuelassakin tapahtuu yhä.

Joka ilta mielenosoittajat ovat lähteneet kaduille vaatimaan hallitukselta muutoksia. Ja heitä ammutaan vähintään kyynelkaasuilla.

Mitä Venezuelan oppositio ehdottaa?

Eilen taas nähtiin Venezuelassa suuria mielenosoituksia, kun oppositio kutsui naisia rauhalliseen mielenosoitukseen.

Myös eilen oppositiojohtaja Henrique Capriles julkaisti listan ehdotuksista, joilla on tarkoitus mennä eteenpäin. Tässä käännän ehdotukset vapaasti teille. Koska suomi ei ole äidinkieleni, voitte tehdä niihin käännöksiin muutosehdotuksia, jos se on tarpeellista.

1. Poliittisista syistä vangittujen ja pidätettyjen opiskelijoiden vapaus (tapaus Leopoldo Lopez, Ivan Simonovis ja muita pidätettyjä). Oikeutta protesteissa kuolleille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä