Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Varsovan liitto

Ikimuistoinen oma kokemus Tsekkoslovakian miehityksestä

Olimme nykyisin Lappeenrantaan kuuluvalla Ylämaalla Ala-Sammalisen järven rannalla sijaitsevalla kesämökillä 20.8.1968 nuoruuden ystäväni, sittemmin tunnetun muusikon ja säveltäjän Veikko Samulin, kanssa. Kalastelimme ja joimme Karjala-olutta. Pullot tyhjenivät ripeään tahtiin. Heitimme tyhjät pullot veteen kellumaan. Totesimme yhteen ääneen niiden olevan meidän terveisemme Suomen Neuvostoliiton suurlähettilään Andrei Kovaljovin kovisteluun, jossa hän paheksui Karjala-vaakunan käyttöä Karjala-olutpullojen etiketeissä.

Nyky-NATO ja sen viidennet kolonnat

Nyky-NATO ja sen viidennet kolonnat

*

Jos NATOa ei olisi, se täytyisi keksiä. 

Jos NATOa ei olisi, ja se keksittäisiin nyt, sen jäsenmaat olisivat perin erit kuin nyt.  Osaa Natomaista ei tällä erää hyväksyttäisi klubiin mukaan, ja osa jättäytyisi tarkoituksella ulos, tai sitten vääntäisi sisään saranan puolelta.

Missähän Suomi olisi?  Ehkä emme pysty sitä pitävästi selvittämään, koska riippuisi niin monesta seikasta, kuten siitä, mikä olisi koko homman nimi ja henki.

Gorbatshov pelasti Euroopan suursodalta 9.11.1989

On kulunut neljännesvuosisata Berliinin muurin murtumisesta. On luojan lykky, että Kremliä hallitsi silloin rauhan mies nimeltä Mihail Gorbatshov eikä esimerkiksi Vladimir Putin, joka taisi tuolloin hoidella vakoiluhommia Saksan ”demokraattisessa” tasavallassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä