Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vapaaehtoisuus

Vapaaehtoisuuden pääministeri

Pääministeri Juha Sipilä otti lauantaina 5.9. näkyvästi kantaa turvapaikkakysymykseen — kahdella tavalla. Päähuomion on saanut Sipilän hieno lupaus antaa Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi. Samalla Sipilä teki tiettäväksi, että Suomen linja EU:n sisällä on edelleen vapaaehtoisuuteen perustuva turvapaikanhakijoiden vastaanotto. (HS, Kotimaa 6.9.2015.) Tätä Sipilän linjaa Suomi on sitten johdonmukaisesti ajanut EU:ssa, vastoin komission ja suurten vastaanottomaiden esityksiä vastuun jakamisesta.

Hatunnosto Soinille moniarvoisuuden puolustajana

YLEn puheenjohtajatenteistä viimeisessä Timo Soini lopultakin selvensi Perussuomalaisten kehitysapu-teoreemia niin selväsanaisesti, ettei jäänyt tulkinnanvaraa siitä, mikä puolueen linja oikeasti on. Puoluehan suorastaan kannattaa kehitysavun lisäämistä!

Pakkoruotsittajat haluavat estää kansalaisaloitteen käsittelyn

Viime vuoden huhtikuussa eduskunnassa jätettiin 62.158 henkilön allekirjoittama kansalaisaloite ruotsin kielen muuttamiseksi vapaaehtoiseksi. Aloite jätettiin siis jo lähes vuosi sitten, mutta nyt eduskunnan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) väittää, että hidastelun syynä on "hirvittävä ruuhka".

Vai vihapuhetta

Mustasaarelainen varatuomari Matti Jaakkola kirjoitti käsityksistään perussuomalaisista ja ruotsinkielisistä. Kirjoituksesta jäi epäselväksi täsmälleen, minkä hän kokee vihapuheeksi ruotsinkielisiä kohtaan. Onko se hänestä vihapuhetta, että halutaan tuoda kieltenopiskeluun vaihtoehtoja nykyisen pakon sijaan?

Jos näin on, on syytä huolestua varatuomarin laintuntemuksen tasosta.

Vapaaehtoinen vero

Robert Janssonin HS:n mielipidepalstalla muutama viikko sitten esille nostama ajatus vapaaehtoisesta verosta herätti jonkin verran keskustelua. Jotkut puolsivat, jotkut viittasivat muutenkin olemassaoleviin hyväntekeväisyys-mahdollisuuksiin, ja veroprofessorit pitivät HS:n mukaan ajatusta ongelmallisena tai "aikuisviihteenä" (kts. "lisävero sisältäisi kolme ongelmaa" ).

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä