Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Väkivallattomuus

Ydinaseet, väkivallattomuus ja vaipat vaalikampanjan valttikortteina

Olen kerran ollut kotona ydinasevaltion puolustusministerin luona. George Fernandes oli Intian puolustusministeri 1998-2004 mm. Kargilin sodan aikaan. Kävin hänen luonaan ystäväni Vijay Pratapin kanssa juuri sodan kynnyksellä. Joimme keittiössä teetä ja juttelimme leppoisia. Kolme asiaa teki vaikutuksen.

Kertomuksia rohkeudesta

Kohdatessamme tai todistaessamme yksilöinä tai yhteiskuntana epäoikeudenmukaisuutta – oli kyseessä sitten koulukiusaaminen, nakkikioskitappelu, terrorismi tai kansanmurha – näemme usein edessämme kaksi vaihtoehtoa: pakeneminen tai taisteleminen. Mutta on olemassa kolmaskin vaihtoehto. Voimme olla aktiivisia olematta aggressiivisia, ja taipumattomia olematta uhittelevia. Tätä voimaa on käytetty tuhansia vuosia ja käytetään yhä, mutta kyseisen voiman tieteellinen tutkiminen, testaaminen ja kehittäminen on vasta alussa.

 

Mandelan vapaus

Sain kunnian olla mukana Loviisan Seurakuntien Kino Marilynissa järjestämässä Mandela – Pitkä tie vapauteen -elokuvaesityksessä ja sen jälkeisessä keskustelutilaisuudessa. Elokuva perustui vapaustaistelijan, Etelä-Afrikan presidentin ja Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Nelson Mandelan (1918-1913) samannimiseen omaelämänkertaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä