Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Uusi poliittinen voima

Suomeen syntymässä uusi poliittinen voima?

Helsingin Sanomat pohtii tänään Sunnuntai-osiossaan kahden aukeaman artikkelissaan Suomeen mahdollisesti syntyvää uutta poliittista voimaa.  Sen muodostaisivat vanhoilliset kristityt ja kansallismieliset nationalistit. Vastaavaa liikehdintää on lehden mukaan myös muualla Euroopassa. Näitä vanhoillisia kristittyjä ovat HS:n mukaan ev.lut.kirkon ulkopuoliset ja sen äärilaidoilla olevat herätysliikkeet. Näistä lehti mainitsee nimeltä esim. helluntalaiset.

Pinnan alla kuplii - Kutsutaan vanha valta vaihtopenkille

Hämeen vasemmistoliitossa kuohuu edelleen eduskuntavaalien ehdokasasettelun johdosta. Hämeen Sanomat kertoo tänään verkkosivuillaan, että Hämeenlinnan vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Ritva Oinonen on eronnut vuoden vaihteessa puolueesta, oman viime syyskuisen ratkaisuni tapaan, vastalauseena lahtelaisvaltuutetun kohtelulle ehdokasasettelussa.

AfD:n tulevaisuus Saksassa

Saksaan keväällä 2013 perustettu uusi puolue AfD kärsii selvästi uuden poliittisen voiman sisäisistä ristiriidoista. Puolueen perusti joukko yliopistotaustaisia henkilöitä vastustamaan euroa, mutta ei EU:ta. Johtajaksi valikoitui Berd Lucke. Perustajiensa perusteella puoluetta on kutsuttu myös professoripuolueeksi. Uuden puolueen tapaan liittyi monenlaisia henkilöitä ja siitä johtuen sisäiset riidat johtivat siihen, että Essenin puoluekokouksessa  alkukesästä yrittäjä Frauke Petry syrjäytti Bernd Lucken.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä