Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Unkarin vaalit

Eduskunnan stalinistinen Unkari-ryhmä?

Mitäpä jos sukulaisesi ja ystäväsi tavatessaan sinut hymyilisi ja seuraavassa hetkessä potkaisisi sinua nilkkaan?

Tällainen olo tuli kun seurasi Eero Heinäluoman toimintaa Eduskunnan Unkari-ystävyysryhmän ja Suomi-Unkari Seuran järjestämässä seminaarissa 9.11. 2018. Hän toimi kokouksen puheenjohtajana ja henkilöi sitä farisealaista ja ulkokultaista suhdetta, joka EU:lla on Unkaria kohtaan.

Unkarin päätön vaalijärjestelmä Suomeen ujutettuna

Unkarin Fideszin voittoa on tuuleteltu lähinnä Perussuomalaisissa piireissä. Onhan hänellä ollut yhtä paljon teemoja vaalikampanjoinnissaan kuin keskiverrolla persulla, kuten maahanmuutto, maahanmuuttajat ja islamisaatio. Vaalitkin olivat tosi rehelliset, eikä mitään vaalivilppiä ollut jne... Kyllähän ne _periaatteessa_ ihan rehelliset vaalit olivat, mutta vaalijärjestelmän mulkkauksilla lopputulos oli ennalta päätetty.

 

Ylen hilpeää Unkari-otsikointia

Unkarissa on käyty vaalit. Yle kertoo, että unkarilaiset äänestävät jälleen kerran väärin. Äänestystulos on arvattavissa, koska pääministeri Orbánilla on maassaan vankka kannatus.

 

 Otsikoissa on havaittavissa väsynyttä tympääntyneisyyttä - tuloshan ei ole mediallekaan yllätys. Silti se yrittää löytää toivonkipinän, opposition elonmerkin, joka kaiken lisäksi saadaan kytkettyä Suomeen ja "länteen".   https://yle.fi/uutiset/3-10142593

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä