Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko

Suomen sotilaallisesta liittoutumattomuudesta luopumisen lyhyt historia

"Jaakonsaari esittää sunnuntaina julkaistussa sanomalehti Kalevan haastattelussa, että sana liittoutumattomuus hylättäisiin jo syksyllä eduskunnalle annettavassa ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossa." (Turun Sanomat 28.3.2004).

Isänmaan turvallisuus – ”paras puolustaja on suomalainen itse”*

Hallitus julkisti uuden puolustuspoliittisen puolustusselonteon eilen 16. helmikuuta 2017 |1 – nyt puolustusministeri Jussi Niinistö sai olla raivaajan asemassa; tarvitaan lisää, lisää ja vielä kerran lisää rahaa aseisiin, välineisiin, palkkoihin ja uusien uhkien torjuntaan – kaikilta ilmansuunnilta.

 

Venäjä-liu’utus käynnissä Suomessa?

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan mietintö ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta valmistui eilen. Papereita on kuvailtu samasta puusta veistetyksi, mitä suuret linjat varmasti ovatkin. Ne pienet nyanssierot käsittelevät kuitenkin suuria asioita: Suomen asemoitumista maailmanpoliittisella kartalla, Suomen suhdetta puolustusliitto Natoon.

Onko Suomen turvallisuus nyt kestävällä pohjalla?

Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittista asemaa on käsitelty viime päivinä hallituksen selonteossa, presidentti Niinistön seminaarissa ja vilkkaassa julkisessa keskustelussa. Nyt siis tiedämme Suomen olevan valmis dialogiin ja yhteistyöhön Venäjän kanssa, varovan naapurin provosointia, lisäävän puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa ja pitävän kiinni Nato-optiosta. Ongelmaksi kuitenkin jää se, että pelkästään näiden eväiden varassa Suomi jää vaarallisen yksin puolustamaan itsenäisyyttään.

Kyse on Venäjästä

Turvallisuusympäristömme on perustavalla tavalla muuttunut

Pidin tänään perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta:

 

Arvoisa rouva puhemies,

Suomi on uudenlaisessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Turvallisuusympäristömme on viime aikoina perustavalla tavalla muuttunut ja meidän on reagoitava näihin muutoksiin. Se on tämän selonteon keskeinen viesti.

Selonteko linjaa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan painopistealueet vuoteen 2025 asti. Pääpaino on turvallisuuspolitiikassa. Kyseessä on strateginen paperi, joka on muodoltaan uusi ja entistä helppolukuisempi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä