Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Työttömyysturvan heikentäminen

Kumotaan HE 124/2017 vp — ns. työttömyysturvan aktiivimalli

Sikäli kun meillä on hallituksena sellaista väkeä joka ei osaa muuta kuin viedä köyhiltä heidän viimeisetkin rahansa itsestään riippumattomista syistä, laitoinkin kansalaisaloitteen vireille kumoamaan ns. työttömyysturvaan aktiivimallin.

Kannatusilmoitukset jätetään sähköisesti Kansalaisaloite -palvelussa.

"Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan." Vai voiko !?

 

Eduskunta äänestää alkavalla viikolla työttömien kyykytysmallista eli ns aktiivimallista: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_124+2017.aspx

Tiivistetysti voidaan sanoa että hallitus haluaa leikata työttömän pientä työttömyysturvaa sen takia ettei kukaan ole palkannut työtöntä henkilöä työhön! Työttömyysturvaa leikataan siis syystä johon työtön itse ei voi vaikuttaa.

Kansanedustajat kannustinloukossa? - Jopa 52 päätti jäädä kotiin

Pitkään tapetilla seissyt ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston lyhentyminen sadalla päivällä varmistui viime keskiviikkona, kun asia eteni eduskunnan äänestykseen. Lottokansan jännitys tuskin pääsi tiivistymään, sillä käytännössä läpimeno oli selvä jo ennen äänestystä. Hallituksen kärkihankkeeksi nimetyn esityksen puolesta äänesti yhteensä 100 kansanedustajaa, kun taas vastustajien jyrkästä leiristä löytyi vain 47 ääntä. Päätöksen myötä työttömyyspäivärahakauden enimmäiskesto lyhenee 500 päivästä 400 päivään ensi vuoden alusta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä