Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Työministeri

Saisiko Harakka jotain aikaiseksi työkkärin takapajuiselle asiakaspalvelulle?

On aivan käsittämätöntä miten työvoimatoimisto käyttää vanhanaikaista sähköpostiasiointia. Maahanmuuttovirastokin on jo aikoja sitten siirtynyt asianhallintajärjestelmän käyttöön, josta asiakas näkee missä vaiheessa hänen asiansa on käsittelyssä. Työvoimatoimistossa asiakkaan asia roikkuu jossain vastuuvirkailijan tuhansien lukemattomien sähköpostien joukossa. Hei haloo! Missä on nykyaika? Ei se ainakaan työvoimatoimistossa ole. Mitä ihmettä siellä oikein toiminnan kehittämisestä vastaavat touhuavat?

Ehtiikö irtisanomispykälästä olla hyötyä?

Työministeri Jari Lindströmin (sin) mukaan pienten yritysten irtisanomispykälä tulisi jo marraskuussa eduskuntaan (Iltalehti).

Olettaisin, että säännöksen voimaantulo olisi helmikuussa 2019 aikaisintaan. Esitys menee varmaan perustuslakivaliokuntaankin.

Hakusessa aktiivimallin kustannukset ja vaikutukset

Tehtiin poikien kanssa silleen vähän tyhmästi aktiivimalli kakkonen, että kustannus- ja työllisyysarvioita ei ole ollenkaan.

Työministeri Lindström toteaakin analyyttisesti että "Vaikea arvioida, mikä mahtaa olla se resurssitarve. Kyllä tässä pyrkimyksenä on vähentää byrokratiaa. Aina kun on byrokratiaa, se tarkoittaa, että siellä on paljon työntekijöitä tekemässä asioita."

Esimerkillistä edestä johtamista (no ei sellaista tietenkään tapahdu)

Mitä jos työministerin tehtäviä hoitava Sininen tulevaisuus -puolueen Jari Lindström ilmoittaisi eroavansa, koska ns. aktiivimallilaki on huonoa ja oikeastaan kelvotonta lainsäädäntöä. Hän ilmoittaisi, että ei halua enää olla sellaisessa mukana: ”Kun nyt olen tarkemmin asiaa miettinyt, niin eihän laki mitenkään voi olla sellainen, että sitä ei kaikkien, joita se koskee, ole mahdollista noudattaa ja kuitenkin siitä on rangaistus seurauksena. Ja eihän tosiaankaan työttömiä voi kohdella yhtenä joukkiona. Koska en tällaista voi hyväksyä, eroan tehtävästäni”.

Työpaikkapula

Työministeri Lindströmillä on esimerkillinen tarina, kuinka hän Voikkaan paperitehtaan sulkeutuessa 2006 jäi itse työttömäksi ja tyhjän päälle. Ja nyt hän on ministeri, niin hänestä tuli komeasti oikeus- ja työministeri, vaikka oli tyhjän päälle jäänyt työtön paperimies. Tästäpä varmaankin pitäisi jokaisen työttömän ottaa esimerkkiä ja edetä elämässään noin vaan, mutta ikävää kyllä, liian usein urapolku kulkee päinvastaiseen suuntaan väkisin.

Työministeri kannattaa positiivista syrjintää

Suomessa on työllistämisenedistämispalveluita ja -ohjelmia, joihin kelpuutetaan vain maahanmuuttajia. Kysyin eduskunnassa kirjallisella kysymyksellä työministeri Jari Lindströmiltä (sin.), mitä hallitus aikoo tehdä huolehtiakseen siitä, että kantaväestöä ei syrjitä mahdollisuudessa päästä työharjoitteluun. Vastauksessaan työministeri myöntää maahanmuuttajien erityiskohtelun.

 

Viikon päästä se ratkeaa

Ei ole mikään yllätys se, että perussuomalaisten puoluekokous herättää suurta kiinnostusta. Valitaanhan siellä puolueelleemme uusi puheenjohtaja. On hyvä huomata, että siellä valitaan myös uusi linja. Jokainen puheenjohtaja tuo tullessaan oman linjansa, oman tapansa tehdä politiikkaa. Vaikka tehtäviä delegoitaisiinkin, niin pj vastaa kokonaisuudesta. Siitä ei pitäisi olla mitään epäselvyyttä. Johtaja johtaa.

Puolivälitarkastelua

Puoliväliriihi saatiin valmiiksi melkoisen punnerruksen jälkeen. 

Paljon päätöksiä ja linjauksia tehtiin. Kritiikki on monenlaista, osin rakentavaa, osin positiivista,osin negatiivista ja sitten pelkästään sitä, että mitään ei osattu/uskallettu tehdä. Ja annas olla jos olisi koskettu kritiikin antajan "tontille" niin jopa olisi huutoa,  Aina tehdään väärin milloin mistäkin syystä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä