Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Taksimonopoli

Maahanmuuttajia ei päästetäkään taksin rattiin

Taksiliikenteen vapauttamisessa voisi käydä niin, että kun lupia on rajaton määrä ja hinnat ovat vapaita, niin työttömyydestä kärsivät maahanmuuttajat voisivat aggressiivisella hintakilpailulla vallata markkinaosuuksia alalta ja ajaa kantasuomalaiset taksinkuljettajat työttömyyskortistoon. Hinnan avulla kilpailu avaa mahdollisuuksia myös maahanmuuttajille työllistyä, josta on esimerkkinä se, että kotikadullani maahanmuuttajat leikkaavat tukan 10 eurolla.

Todellisuudesta lopullisesti irtautuneet demarit

SDP veti uusimman pohjanoteerauksen. Nykyisen taksijärjestelmän väittäminen edulliseksi saa tällaisen politiikan paskapuhumiseen tottuneen nuoren politiikan veteraaninkin veren kiehumaan.

Taksimatka jopa puolet halvempi Tukholmassa

Maito maksaa K-Kaupassa 1,20 euroa, S-Marketissa 1,15 euroa ja nettikaupassa 0,89 euroa. Mikäli ostan maitoni K-Kaupasta häviän nettikauppaan verrattuna 0,31 euroa. Mitä jos valtio säätäisi maidon hinnan siten, että se maksaisi joka ikisessä kaupassa Hangosta Utsjokeen vaikka 1,20 euroa? En halua riskiä väärästä valinnasta.

Taksin hinnasta 20 prosenttia pois?

Helsingin yliopiston taloustiede, ja sen paha kaksoisveli

Kun eilen sain STT:ltä tekstiviestin aiheesta Berner avaisi taksiliikenteen kokonaan kilpailulle (YLE 15.4.2016), mietin että nyt taitaa olla helvetti jäässä. Aika pian Puheenvuoro täyttyi asian tiimoilta pääosin vastustavista kannanotoista, eikä Petri Ollilan kirjoitus erityisesti tarttunut tutkaani, vaikka sen luinkin.

Taksimonopolin kuolinkiljaisu, eläköön kuluttaja!

Taksiliikenne siirtymässä valtion holhouksesta markkinatalouteen? MTV paljasti uutisessaan, että ​liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaan taksiliikenteen vapauttamista. Hyvä. Taksiliikenteen sulkeminen ulos vapaalta kilpailulta olisi täysin outoa tilanteessa, jossa muuta liikennettä vapautetaan järjestelmällisesti. Itse asiassa olemme vapauttamisessa jälkijunassa naapurimaihimme Viroon ja Ruotsiin verrattuna.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä