Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Syrjiminen

Mikä täällä haisee?

Haju on usein asia, jolla ihmiset haluavat erottautua tai erotella toisiaan. Kukaan ihminen ei tunnista omaa ominaishajuaan, sillä se vain... on ja leijuu. Hajulla härnääminen on monen kiusaajan konsti. Kun liuta koululaisia kokoontuu räksyttämään yhdelle lapselle, että sinä haiset, mollattu käy heti epävarmaksi, alkaa nuuhkia kainaloitaan ja vaatteitaan.

KELA nujertaa ja syrjii vähäosaisia kuukaudesta toiseen

KELA syrjii kahta tuttavaani kuukaudesta toiseen.

 

Molemmille kuuluu toimeentulotuki, mutta viisaat virkamiehet päättävät jatkuvasti, että tuttavani tulevat toimeen 700 euron tuella. Vuokra on 700 euroa, jolloin lääkkeisiin ja kaikkeen muuhun elämiseen jää 0 euroa.

 

Tuttavani eivät sairauksiensa vuoksi pysty valittamaan tästä,  ja toinen on harkinnut prostituutiota, vielä kun on jotain mahkuja siihen.

 

Miksi tällainen on mahdollista Suomessa 2019?

 

Erkki J. Anttila

TkT, KTM

Osallistava ja osaava Suomi – Kehittämistä ja yhdenvertaisuutta

Ei eriarvoisuudelle! Ei rasismille! Ei syrjäytymiselle! Kovia linjoja, jotka ovat luettavissa hallitusohjelmasta. Selkeästi useiden kansalaisjärjestöjen viestejä on kuultu ohjelmaa tehdessä herkällä korvalla. Irti Huumeista ry:n näkökulmasta päihdestrategia, sisältäen huumestrategian, ja valtioneuvoston periaatepäätös huumepolitiikasta mahdollistavat huumetyön kehittämisen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä