Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomettumisen aika

Kalevi Sorsa, KGB:n luotettu yhteistoimintahenkilö

Venäläinen historioitsija Vladimir Kara-Murza, joka on myös Wasinghton Postin vakituinen kolumnisti, palauttaa mieleen sen, että KGB on nimennyt Kalevi Sorsan luotettavaksi yhteistoimintahenkilökseen Suomen mustan historian, suomettumisen aikana. Asiahan ei ole mitenkään uusi, mutta se on hyvä muistaa tänäkin päivänä.

SUOMETTUMINEN AIKA - SENSUURI.

Kiitos, sain elää 70-luvun.

Suomi oli vahva maa. Suomella oli itsetunto. Suomella oli johtaja, jolla oli lämpimät ja ystävälliset suhteet suureen naapuriin. Suhde oli avoin ilman halpojen poliitikkojen, ulkopolitiikan tutkijoiden, suoraan suosta nostettujen tyhjänpäiväisiä arvioita vaikkapa Putinin ja Niinistön tapaamisesta. Suomi eli aikaa historiansa merkittävimpänä valtiona.

Suomea johti Urho Kekkonen, mielestäni maamme historian ainoa todellinen valtiomies.

Kyllä, kannatan suomettumista

Kun olemme rehellisiä ja tarkastelemme nykyistä EU-Suomea verrattuna "suomettumisen" aikaiseen Suomeen, niin jokainen normaalin järjen omaava kansalainen joutuu toteamaan suomettumisen ajan olleen maallemme huomattavasti parempaa aikaa. Tavalliselle Suomen kansalaiselle suomettumisen aika olikin todellista kulta-aikaa.

Suomettumisen saavutuksia

"Suomettumisleikki"

Pirkkalan koulukokeilusta alkanut keskustelu suomettumisajan kouluista ja Sofi Oksasen esittämä väite siitä, että sen ajan koulukirjatkin hyväksyttiin Moskovassa, on saanut HS:n liitepäällillö Lauri Malkavaaran avaamaan sanaisen arkkunsa muistelemalla omaa kouluaikaansa, osallistumistaan Suomi-Neuvostoliittoseuran kilpakirjoitukseen ja sitä, kuinka hän voitti kilpailun pääpalkinnon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä