Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen valtio

Avoin kirje Suomen valtiolle

Vielä ennenkuin aloitan lomani blogaamisesta, päätin tehdä yhden blogauksen pelkästään itsestäni ja millaisessa roolissa Suomen valtio on ollut elämässäni.

Tämä kirje on alunperin osoitettu lääkärille, mutta laitan sen myös tänne opetusmielessä siitä, miten asiat ei aina sujukaan niinkuin Suomen lakikirjoissa luvataan.

Suomen valtio tukee taloudellisesti natsi-ideologiaa Lähi-idässä

Ovatko Suomen päättäjät sokeita vai ovatko he tietoisesti valinneet tukea vanhaa natsi-ideologiaa kaikissa sen antisemitistisissä muodoissaan?

Mitä ja miksi meidän on syytä tietää Jerusalemin suurmuftin, Palestiinan arabien kansallisen liikkeen perustajan Haj Amin al-Husseinin ja Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n perustajan Yasser Arafatin yhteydestä natsiliikkeeseen, joka on tänäkin päivänä Palestiinan kansallisten liikkeiden (mm. Palestiinan vapautusjärjestön ja Hamasin) ideologiaa ja tavoitteita.

Taseen ulkopuolinen elvytys on ennätyskorkealla

 

Suomen takauskanta on kasvanut viime vuosina hälyttävästi ja on selvää, että myös luottovastuutapahtumia on lähivuosina odotettavissa. Suomessa olisi nyt tartuttava määrätietoisesti julkisen talouden kokonaisvastuiden tarkasteluun ja ennakoivaan riskienhallintaan. Tämä on myös koko eduskunnan asia.

 

Kenen joukoissa seisot Ylen Venäläinen?

Ylen antia… http://yle.fi/uutiset/3-9433295. ”Yksittäisten tapausten lisäksi Puolustusvoimissa on Ylen saamien tietojen mukaan alettu rajoittaa varusmiespalvelukseen tulevien Suomi–Venäjä-kaksoiskansalaisten toimintaa.”, kertoo Yle.  Juttua jatketaan näin: ” Yle sai nähtäväksi Puolustusvoimien hiljattain antaman salaisen ohjeistuksen, jonka mukaan Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuuden omaavien varusmiesten koulutusta muutetaan.

Tiedän missä ajelit viime kesänä

No niin. Yksi älynväläys taas Berneriltä (meinaan aina sotkea yhteen entiseen kusipääpomooni tuon nimen, mutta samalta suunnalta nää vissiin on käytöksestään johtuen). Keikkaministeri tulee ja meinaa pistää ihan mullin mallin Suomen perusinfran, ja yhtiöittää liikenneverkot (tiet, rautatiet, meriväylät) ja eiköhän sille löydy ulkomainen ostajakin jolle halvalla saadaan koplattua kustannukset pois valtion budjetista. Heleijaa ja taas säästettiin!

Fortumilla on rahaa millä mällätä

Fortum myi Ruotsissa sähkönjakeluverkkonsa ja sai siitä kassaansa riihikuivaa rahaa peräti 6,6 miljardia euroa eli enemmän kuin vuotuinen liikevaihto. Ja kun firman kannattavuus on ollut superhyvä muutoinkin jo pidemmän aikaa, niin nyt Fortumilla on yllin kyllin rahaa suuriinkiin operaatioihin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä