Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen poliittinen kulttuuri

Pinnan alla kuplii - Kutsutaan vanha valta vaihtopenkille

Hämeen vasemmistoliitossa kuohuu edelleen eduskuntavaalien ehdokasasettelun johdosta. Hämeen Sanomat kertoo tänään verkkosivuillaan, että Hämeenlinnan vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Ritva Oinonen on eronnut vuoden vaihteessa puolueesta, oman viime syyskuisen ratkaisuni tapaan, vastalauseena lahtelaisvaltuutetun kohtelulle ehdokasasettelussa.

Natsien valtaannousun mahdottomuus Suomessa

Aivan jok'ikistä kansalaista ei ole valitettavasti siunattu suhteellisuudentajulla edes kotivaroiksi, sillä jokusen kymmenen uusnatsin katumarssin – joka saavutti lähinnä paheksuntaa kaikilla sektoreilla –, suunpieksännän internetissä, tarrojen liimailun lyhtypylväisiin sun muun piipertämisen nähdään kaikkein vainoharhaisimmissa mielissä edustavan 1:1-suhteessa samaa kehitystä, joka johti NSDAP:n valtaannousuun Natsi-Saksassa.

Tosiasiassa maassa, jossa ...

Salakyttä, seksotti ja juudas

Eräs pääsiäisen kertomusten juonne kertoo meille inhimillisestä heikkoudesta. Juudas petti Mestarinsa ja sai palkkiokseen 30 hopearahaa.

Pettämistä, kavaluutta ja ilmiantoa on harjoitettu aina. Heikkous kuuluu ihmisluontoon. Esimerkiksi roomalainen Bithynian maaherra Plinius kirjeessään keisari Trajanukselle kirjeen, jossa hän analysoi kristittyjen vainoamista. Pitikö kaikkia ilmiantoja seurata? Keisari itse vastasi, että nimettömät ilmiannot ovat aikamme vastaisia.

Silmukka kiristyy Alex!?

Oheisella uusimmalla Alexander Stubb uutisella jatkan #stubbgate Teksti-TV-analyysiäni siitä mihin lauantaisessa Puheenvuorossani jäin - 

Alexander Stubbin on erottava välittömästi!?

Kun normaalilla maalais- tai kaupunkilaisjärjellä varustettu suomalainen lukee jotain tällaista teksti-TV:n sivulta hän ymmärtää heti, että kyse ei ole aivan pikkujutusta -

Tere Sammallahti ja tekopyhyyden Liberaalimafia

Tere Sammallahti ajatteli varmastikin omassa Puheenvuorossaan kirjoittaessaan "Laura Lindstedin tekopyhyydestä", että asialla on suurempikin oikeutuksensa erään yhteiskunnallisen epäkohdan kuvaamisessa - 

Tere Sammallahti juuri niin ajattelen minäkin ja se esimerkki olet sinä itse!

 

*** 

Alla kommenttini Sammallahden tämänaamuiseen blogiin:

Suomen ja suomalaisten talous nousuun

Suomen ja suomalaisten talous nousuun

Teollisuus Suomessa näyttää joidenkin mielestä olevan rakennettu valmiiksi. Kertovat ettei sitä enää tarvita. Entisetkin tehdaslaitokset joutavat maasta pois sotkemasta luontoamme.

Hys, täällä ei puhuta politiikkaa!

Johtuneeko vaalirahakohuista vai pidemmästä historiastamme, että meistä suomalaisista on tullut kovin hygieenisiä politiikan suhteen. Kouluissa, julkisissa laitoksissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja yhdistyksissä ei oikein sovi puhua politiikkaa. Monen kahvipöydän tai kahvikerhon kirjoittamaton sääntö on, että politiikasta tai uskonnosta emme puhu. 

Mitä ihmettä? Niin kunta- kuin valtakunnan politiikassa päätetään jokaisen meidän arjesta. Miksi arkeemme liittyvistä päätöksistä ei saisi puhua kuin hiljaa pimeässä peiton alla? 

Poliittinen neli- vai kahdeksankenttä

Nolanin kartta on kaksiulotteinen diagrammi, jossa poliittiset aatteet luetellaan taloudellisen vapauden ja henkilökohtaisen vapauden avulla nelikenttään. Taloudellisen vapauden akselia sanotaan tässä yhteydessä usein vasemmisto-oikeisto-akseliksi ja henkilökohtaisen vapauden akselia konservatiivisuus-liberaalisuus-akseliksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä