Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotilasliitto

Presidentti Niinistö noudattaa kansakuntansa tahtoa

Suomi sai 2018 tammikuussa ylivoimaisesti suosituimman presidentin koko historiamme ajalta – varsinkin kunniaa nostaa se, että Sauli Niinistö valittiin suoralla kansanäänestyksellä.

Kannatus oli niin väkevää, ettei toista kierrosta tarvittu. Media oli toki rakentanut Niinistön presidenttikuvaa jo vuosikausia ja onnikin oli ohjaamassa tietä kansansuosikiksi.

 

Nato-optio on Suomen suurin turvallisuuspoliittinen harhakuvitelma

Hyvät naiset ja herrat, kerron teille salaisuuden: Nato-optiota ei ole olemassakaan. Asioista jotain ymmärtäville se ei tietenkään ole minkään sortin yllätys ja onhan tätä varovasti yritetty saattaa suomalaisten tietoon jo jonkin aikaa, mutta suuri osa suomalaisista on vuosikausien jahnailulla ja hokemisella saatu uskomaan, että olisi olemassa jonkinlainen Nato-optio - mahdollisuus liittyä sotilasliittoon tarpeen tullessa. 

Paljastus: Saksalaiskenraali ylisti liittolaisuutta jo ennen talvisotaa1939

Eversti P. Visurin kääntämien saksalaiskenraalin päiväkirjamerkintöjen julkistushype on poikinut lyhyen ajan sisällä kiihtyvän paljastusryöpyn aiemmin hyssyteltyjen sotilasyhteistyösuhteiden todellisesta luonteesta ennen sotatoimien alkua 1941. 'Vasuritutkijaksi' leimaaminenkaan ei poista tosiasiaa, että W. Erfurthilla on ollut faktuaalisia perusteita näkemystensä vilpittömän kirjaamisen motiiveiksi. Sittemmin on ehditty varhempiakin liittosuhdedokumentteja mm. rajansiirtohankkeista kaivaa taas pölyn alta. 

Salaliitto "pyhitti" 23/8 pommi-iskut Turkuun, Helsinkiin ym. kaupunkeihin!

Kahden radikalisoituneen terroriverkoston yhteenliittouman salainen sopimus elokuun 23. päivänä antoi alustavan siunauksensa Suomessa loppusyksystä toteutettaviksi kaavailluille pommi-iskuille, jotka yllättäisivät säälimättömästi suurimmat kaupunkimme pehmeine siviilikohteineen: Helsinki, Viipuri, Turku, Tampere, Oulu... 

Filosofian tohtorin aivopieru, sotilasliitto Venäjän kanssa

Päivän Suomen Kuvalehti kertoo FT Alpo Juntusen aivoituksista ratkaista kerralla Suomen turvallisuustilanne. Emeritusprofessori ehdottaa sotilasliittoa Venäjän kanssa, mitä voi pitää nykyisessä turvallisuustilanteessa melkoisena aivopieruna. Kun lukee filosofian tohtorin perusteita, joutuu väkisinkin ihmettelemään, millä perusteilla professorititteleitä ylipäätään myönnetään. Juntusen päästö on sitä luokkaa, että immisiohaittojen vähentämiseksi on syytä tsekata, mitä kaveri todella sanoi.

Suomen puolustus tukeutuu maahan, jolla ”ei ole toimivaa puolustusjärjestelmää”

Suomen puolustus tukeutuu maahan, jolla ”ei ole toimivaa puolustusjärjestelmää”

*

"Miten luottaa maahan, joka ei ole välittänyt puolustuksestaan?"

Näin kysyy Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak, joka puhui Ruotsin Sälenissä järjestetyssä perinteisessä puolustus- ja turvallisuusseminaarissa.

Pohjolan puolustusliitto -uhkako vai pelastus?

Suomen kohtalona näyttää olevan joutua puolustamaan yksin rajojensa koskemattomuutta. Tarvitaan vahva ja uskottava puolustus, jonka kulmakivinä ovat ajanmukainen kalusto sekä maassa että ilmassa ja riittävä armeija.

Puolustuskykyämme on monien  mielestä ajettu alas viime vuosina. On haluttu säästää , kun meitä ei muka kukaan uhkaa.  Krimin ja Ukrainan tapahtumat  ovat kääntäneet  tilannearviot päälaelleen. Nyt uhkakuvista ei ole puutetta. Mikä ratkaisuksi?

Vapaaehtoisia Ukrainaan

Katsellessani ajatusten tonavan, tuon mutaisen valtavirran hiljaista virtaamista, olen tehnyt havainnon. Keskimääräistä paremmin osuvan.

Ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan olleet valmiit laittamaan likoon itseään pitääkseen kiinni itsenäisyydestään, sen paremmin omastaan kuin isänmaansakaan, ovat kaikkein kovimmin äänessä vaatimassa, että muiden pitäisi tehdä se heidän puolestaan. Nämä samat ihmiset.

USA:n vaateet asevarustelusta eivät saa vastakaikua NATO-maissa

Yhdysvaltojen viranomaiset ovat hypettäneet liioitellusti puolustusvarustelun tarvetta Euroopan NATO-maille. Yhdysvaltojen mukaan Venäjän "uhka" vaatii NATO-maiden asehankintojen kasvattamista entisen Kylmän sodan tasolle. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä