Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaalisuus

Harvard sen osoitti: Epäsosiaalisuus kasvaa työelämässä avokonttoreissa.

Harvard Business Schoolin and Harvard Universityn tutkijat osoittivat hätkähdyttävällä tavalla mitä avokonttoreihin siirtyminen saa aikaan. Työntekijöiden käyttäytymistä mitattiin ennen ja jälkeen avokonttoriin siirtymistä. Muuton jälkeen kolleegoiden kanssa keskustelu kasvokkain väheni 73% ja emailin sekä messengerin käyttö kasvoi 67 ja 75%. https://digest.bps.org.uk/2018/07/05/open-plan-offices-drive-down-face-t...

Miten menee?

Meidän on heti tunnustettava eräs tosiasia: ensi viikonloppuna juhlitaan paljon. Useat bilettämisen muodot ovat vastikään koulutettua työvoimaakin monimuotoisempia ja sisältävät useissa tapauksissa hieman paremmalle printtipaperille tulostettuja vesileimoja numeroineen ja joissain tapauksissa myös hauskoja hattuja, joista on syytä olla ylpeä, vaikka niiden istuvuudessa olisi toivomisen varaa. Suuret onnittelut siis kaikille nyt keväällä valmistuville!

Talkkarit takasin? - Liukastelu kuriin

Kaatuminen on yllättävän yhteiskunnallinen kysymys.

 

Eilen kaaduin kotipihalla, kun pyörävajaan vievää reittiä ei ollut eikä ole hiekoitettu.

 

Tänään kaatuminen oli lähellä kaksi kertaa, kun lumen alla on peilijäätäa. Ilman kaatumistakin jalka meinasi revähtää, kun liukastuminen melkein johti pakotettuun spagaatiin, joka ei kuulu äijäjoogan ohjelmistoon.

 

Yhteiskunta ei ole liikeyritys

Yhteiskunta ei ole liikeyritys eikä sitä voi johtaa liikemaailman lainalaisuuksien mukaan. Yrityksen on tarkoitus tehdä voittoa omistajilleen ja silloin sen käytössä oleva keinojen valikoima on aivan erilainen kuin demokraattisen yhteiskunnan päätöstenteossa.

Pahanpäivän varalle

Ihmiset kautta maailman säästävät kykyjensä mukaan pahanpäivän varalle.  Minä itselleni, perhe perheelle ja valtio kansalaistensa varalle veroineen.  

Tanskalaiset tänään

Tanskanmaassa ei mitään mätää.   Miksi pitäisi kohdella tulijoita toisin kuin omia kansalaisia.  Minulla jos on omaa varallisuutta, en ole oikeutettu sosiaaliturvan piiriin.  Miksi siis  uudisasukkaat siihen olisivat oikeutettuja??

Loukatut kansalaistunnot ja oikeutettu viha

On tosiasia että suurella osalla, sanon tämän heti kättelyssä uudelleen: suurella osalla suomalaisista on maahanmuuttajiin kohdistuvia kielteisiä ja vähintäänkin varauksellisia tuntemuksia.

Sosiaalisuus perustuu valheelle

Sosiaalisuus perustuu valkoiselle valheelle.

Tätä minä olen aina epäillyt ja koskus olen sanonutkin mitä olen ajatellut, mutta harvoin olen saanut ajatuksilleni juuri mitään vastinetta. Vastakkain kun ovat kaksi arvoa, totuus ja sosiaalisuus, tai peräti  ystävyys. Voiko aina pysyä totuudessa jos haluaa säilyttää ystävyytensä, vai perustuuko ystävyys tosiaan rehellisyteen ystävien kesken, kuten joskus kuulee väitettävän? Miten paljon siinä oikeasti tarvitaan rehellisyyttä ja miten paljon valkoisia valheita? Missä suhteessa?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä