Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Seurakunta

Piru kirkossa

Olen itekseni sanonut, että jos haluat löytää paholaisen niin mene kirkkoon. Viimeajat ovat osoittaneet sen todeksi. Evankelisluterilainen kansankirkko on kaikkea muuta, kun se paikka jossa esim. minut kastettiin. Kirkon pirullisuus alkoi jo lapsuudessani väkipalkolla jumalanpalveluksiin raahaamisiin peruskouluaikana ja minua rangaistiin mm. nuhteluna koska en laulanut virsiä väkisin. Tästä tuli minulle henkilökohtainen kontaktini myös Akseli Koskelan manitsemiini papinperkeleisiin.

"Nainen vaietkoon seurakunnassa" Nainen ylösnousemuksen ensimmäinen todistaja

Lause "nainen vaietkoon seurakunnassa" kuuluu niihin Raamatun kohtiin, jotka asia yhteydestään irroitettuna väitetään ilmaisevan sellaista, mistä se ei ensinkään kerro mitään. Paavali kirjoitti Korintin seurakunnalle 1 Kor.14:34,  virkkeen "nainen vaietkoon seurakunnassa" ojentaakseen naisia järjestykseen seurakunnan miesten opettaessa, jotkut naiset keskeyttivat heidät kesken opetuksen. Siinä tilanteessa ei ollut sopivaa, että naiset häritsivät opetusta ja osoittivat hallitsevansa omia miehiään sopimattomalla käytöksellään.

Kirkon ja kaupungin tontit ovat vertailukelpoisia

Vantaan seurakuntien kiinteistöjohtaja Sari Turusen mukaan (HS.fi/mielipide 22.1.) seurakuntia ja kaupunkia ei voi verrata maanomistajina keskenään, ja tästä johtuen ei olisi ilmeisesti hänen mielestään syytä kritisoida seurakuntien kaupunkiin verrattuna yli kaksinkertaisia tonttivuokravaatimuksia. Perusteluksi hän sanoi kaupungin saamat kiinteistö- ja kunnallisverotuotot, joita kirkko ei saa. Lisäksi hän kirjoittaa asukkaiden nauttineen alhaisesta tonttivuokratasosta aiempina vuosina.

Kirkko sahaisi ahneilla vuokrankorotuksilla omaakin oksaansa

Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät ovat osoittaneet huomattavaa ahneutta tonttivuokrien korotussuunnitelmissaan. Voi kysyä, miksi kirkko vaatii tonteilleen yli kaksinkertaista tuottoa suhteessa siihen, mitä kaupunki vaatii omille vuokratonteilleen, vaikka ei kaupungin tonttejakaan vuokrata sosiaalisin perustein. Lisäksi kirkon tapaa arvottaa tonttinsa mitä ilmeisimmin parhaiden tonttipaikkojen perusteella voi pitää kyseenalaisena.

Yhteisölähtöinen työote vastaanottokeskusten kanssa

Yhteisölähtöinen työote vastaanottokeskusten kanssa yes

Vuonna 2015 syksyllä Lahteen perustettiin kaksi vastaanottokeskusta. Ensimmäinen hätämajoitustilana entisen Hennalan kasarmin alueen rakennuksiin ja toinen entisen Tapanilan vanhainkodein tiloihin.

Ei politiikkaa seurakuntaan – kristillisyyttä kaikille ja kaikkialle

Politiikka on ideologiaa. Politiikka on ”yhteisten asioiden hoitoa” - sanotaan. Politiikka on ”mahdollisuuuksien taidetta” - ehkä parhaimmillaan.

Meidän kaikkien kirkko?

Yläkerran vanhoja laatikoita siivotessani törmäsin Kotikasvatusyhdistyksen äänenkannattajan, Koti-lehden uudenvuoden numeroon vuodelta 1946. Raskaissa sotakorvaustunnelmissa toimittaja totesi pääkirjoituksessaan,

….ettei meidän tulevissakaan kärsimyksissä tarvitse kulkea yksin. Kristus kulkee edellämme. Hän vastaa tästäkin vuodesta, joka nyt alkaa. On pimeää. Mutta ylhäältä loistaa valo. Kristus – Suomen valo,  maailman valo.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä