Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Scripta

Ei kai Halla-aho ole antisemitisti?

Puoluejohtaja Halla-aho on äärimmäisen islamvastaisen counterjihad-liikkeen juhlima sankari, jota liike on puolustanut mm. Halla-ahon yli äyräiden menneiden islamulostulojen aiheuttamien oikeustaistelujen tiimellyksessä. Counterjihad-liike muodostuu erilaisista konkreettisista järjestöistä sekä blogien verkostosta, josta se varsinaisesti sai alkunsa. Liike pyrkii maalaamaan itsestään kuvaa antisemitismin vastaisen taistelun kiivaana apurina.

Elokuvaohjaajan löydöt Halla-ahon Scripta-blogista puistattavat

Suomalaisen elokuvaohjaaja Joona Tenan eilen sosiaalisessa mediassa jakamat löydöt Perussuomalaisten uuden puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ylläpitämästä Scripta-blogista puistattavat. Tena pyytää Facebook-päivityksessään laittamaan jakoon kokoamansa siteeraukset Scriptasta eri aikoina löytyvistä kirjoituksista herättääkseen ihmisiä ajattelemaan. Tenan Scripta-blogista keräämät tekstikatkelmat ovat vuosilta 2003, 2005, 2006 ja 2007.

Tenan havaintojen mukaan Jussi Halla-aho kirjoitti Scripta-blogissaan 30.9.2005 seuraavaa:

Olli Immonen, ääriajattelu ja ’scriptahtamisen’ anatomia

 

Olli Immonen on poliitikko. Ja hän on minusta hyvinkin kehno poliitikko. Sanotaan tämä asia nyt näin suoraan, rehellisesti, sillee suomalaisen lahjomattomasti. Sillä Asioista On Saatava Puhua.

Minusta hänellä ei ole mitään järkevää annettavaa, mutta poliitikko hän kuitenkin on ja se hänelle suotakoon, sillä avoimessa sekä perusarvoja kunnioittavassa yhteiskunnassa meillä kaikilla on oikeus olla niin halutessamme kehnoja poliitikkoja. Ja näin on hyvä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä