Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta SDP: n puheenjohtajavaalit

AY-liike äänestää seuraavasta pääministeristä

Tällä hetkellä näyttää hyvinkin mahdolliselta, että AY-liike pääsee valitsemaan Suomen seuraavan pääministerin ensi viikonloppuna:

"Voittopuolisesti AY-demarit asettunevat puoluekokouksessa kannattamaan Rinnettä, koska Harakka ja Tuppurainen ovat Hakaniemen linnakkeissa vielä melko tuntemattomia nimiä." (Yle 29.1.2016)

SDP- ei vielä uudistu, mutta jatkaa vahvana

SDP:n johtotähdet kokoontuvat ensi viikonloppuna Lahdessa ja kummoisia muutoksia ei ole luvassa. Kannatusluvut miellyttävät kokousväkeä, joten vielä ei ole tilausta isommille muutoksille.

Paras voittakoon

Ensi vuonna riittää vaalirintamalla jännitettävää: silloin käydään meillä Demareissa kunnallisvaalien lisäksi myös puheenjohtajakisaa. Istuvan puheenjohtajan lisäksi ehdokkuudestaan ilmoitti tänään toinen arvostamani tyyppi: Timo Harakka.

Vaikka lehdistössäkin kovasti halutaan puhua SDP:stä kahtiajakautuneena ja jännitteiden jäytämänä puolueena, en ole sellaista kyllä nähnyt. Olen tutustunut niin Antti Rinteeseen kuin Jutta Urpilaiseen kannattajajoukkoineen enkä voi sanoa, että olisin törmännyt minkäänlaiseen kiistaan kukkulan kuninkuudesta.

Palkkatyö vai solidaarisuus - sanat vai teot

Jako kahteen rulee: uuniin, duuniin, uuniin, duuniin. Niin ovat päättäjät päättäneet. He ovat keskenään meikäläisiä, meille köyhälle kansalle het ovat heikäläisiä.

Tuuletuspäivä

Kävelin päivällä tehtaan pihan poikki, kun puhelimeen napsasti ensimmäinen tieto. Rinteestä tuli puheenjohtaja. Puoli minuuttia myöhemmin tuttu toveri heiluttaa kättään koneiden välistä ja tekee voiton merkin. Raskaan metallin miehet olivat tyytyväisiä. Siirryin myöhemmin toimiston puolelle, jossa valkokaulustoveri toteaa homman menneen nyt nappiin, nyt on hyvä draivi. 

Dramaattinen päivä Seinäjoella: "Useampi ihminen itki"

Takana on dramaattinen päivä Seinäjoella. SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen syrjäytti Antti Rinne täpärin äänin. 

Puheenjohtajavalinta jakoi demarit. Rinteen voitto oli kiinni vain kahdeksasta äänestä.

Urpilainen kertoi kannattajiensa kokeneen tunteellisia hetkiä. Yksi karvaasti pettyneistä oli vahvasti Urpilaista tukenut Mikael Jungner.

Rinne valittiin - jo älähti elinkeinoelämän edusmies

Kovaksi keitetty ammattiyhdistysmies Antti Rinne, 51, on SDP:n uusi puheenjohtaja. Tällä puoluekokouspäätöksellä sosialidemokraatit siirtyvät piirun verran vasemmistolaisempaan suuntaan.

Rinne aloitti työmarkkinataistelunsa elinkeinoelämän kavahtaman AKT:n lakimiehenä vuonna 1986, nousi ERTOn puheenjohtajaksi 2002, Toimihenkilöunionin puheenjohtajaksi 2005 ja Ammattiliitto Pron puheenjohtajaksi 2011.

Urpilainen kaatui korkokengät jalassa

Älä laita verkkosukkia valokuviin! Näiden sanojen johdattamana Antti Rinne julistettiin sosialidemokraattien uudeksi puheenjohtajaksi. Neuvojana toimi puheenjohtajavaalin äänin 257 – 243 hävinnyt istuva puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Demarien lähtölaukaus ennenaikaisiin vaaleihin.

Rinteen valinta demarien uudeksi puheenjohtajaksi käynnisti tapahtumaketjun, jonka lopputuleman voi tietää vain ennustaja. Melko selvää on, että pelkäksi henkilövaihdokseksi tämä ei kuitenkaan jää. Rinteen asettuessa vastaan hallituksen yhteistä linjaa, tulee kokoomuksen uudelle puheenjohtajalle ja pääministerille vaikeat oltavat. Demarit saattoivat hyvin aloittaa lähtölaskennan ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin: n-y-t, nyt! 

Syysvaalit

Demareiden puoluekokous antoi istuvalle puheenjohtajalle sekä valtiovarainministeri Jutta Urpilaiselle lähtöpassit. Uusi puheenjohtaja Antti Rinne voitti puheenjohtajaäänestyksen äänin 257-243.

Demareiden puoluekokous äänesti samalla koko demareiden eduskuntaryhmää vastaan, jonka kansa on valinnut. Demareiden eduskuntaryhmä on seissyt Urpilaisen takana ja ottanut Rinteen iskut väärästä politiikasta vastaan.

Äänestystulos osoittaa hyvin, että demarit ovat jakautuneet kahteen eripuraiseen leiriin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä