Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta SDP puoluekokous

Demarit haluavat ottaa lisää velkaa laihoin tuloksin

----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- ----- -----

Yleisturva tarjoaa vastauksen sosiaaliturvan ongelmiin

Tällä hetkellä käsillä on paljon yhteiskunnallisia ilmiöitä ja muutoksia, joihin poliittisten puolueiden on vaikea muodostaa yksiselitteistä kantaa. Näistä yksi esimerkki on työelämä ja työnteon muutos.

Sosiaaliturva ja sen muuttaminen vastaamaan paremmin tätä päivää on kuitenkin asia, johon poliittiset päätöksentekijät voivat vaikuttaa. Se on myös asia, joka vaikuttaa suoraan ihmisten pärjäämiseen elämän murroskohdissa. Ihmisten toimeentulosta huolehtiminen on asia, josta sosialidemokraateilla on erityinen vastuu yhteiskunnassa.

SDP hakee nyt nopeita, varmoja voittoja – huomisesta murehditaan tulevaisuudessa

On vain yksi riski ja se on riskittömyys, pj-ehdokas Timo Harakka julisti SDP:n puheenjohtajavaalin aattona puoluekokousväelle. Puolivuorokautta myöhemmin puoluekokous äänesti istuvan puheenjohtajan Antti Rinteen jatkokaudelle. Harakan tulkintaa mukaillen demariväki otti riskin.

SDP- ei vielä uudistu, mutta jatkaa vahvana

SDP:n johtotähdet kokoontuvat ensi viikonloppuna Lahdessa ja kummoisia muutoksia ei ole luvassa. Kannatusluvut miellyttävät kokousväkeä, joten vielä ei ole tilausta isommille muutoksille.

Tytti Tuppuraisesta tulevaisuuteen katsova puheenjohtaja SDP:lle

SDP kokoontuu ensi viikon perjantaina Lahteen valitsemaan puolueellemme puheenjohtajaa. Valitsemme henkilön, jonka tehtävä on viedä SDP 2020-luvulle. Helsinkiläisenä puoluekokousedustajana minun valintani SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi on kansanedustaja Tytti Tuppurainen.

SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi järkevästi Natoon suhtautuva Tytti Tuppurainen?

SDP:n seuraava puoluekokous pidetään kuukauden päästä 3.-5. helmikuuta 2017, ja kokouksessa puolue valitsee myös uuden puheenjohtajan. Puheenjohtajataistoon ovat jo ilmoittautuneet istuva puheenjohtaja kansanedustaja Antti Rinne (54 v.) ja kansanedustaja Timo Harakka (54 v.).

Tytti Tuppuraisesta kestävää luottamusta rakentava johtaja SDP:lle

SDP:n kansanedustaja Tytti Tuppuraisen tiedetään harkitsevan lähtemistä mukaan helmikuun alussa Lahden puoluekokouksessa järjestettävään puheenjohtajavaaliin. Vetoan tänään yhdessä neljäntoista muun SDP:n aktiivin kanssa Tytti Tuppuraiseen, että hän antaisi myönteisen vastauksen ja asettuisi ehdolle  puheenjohtajavaaliin. Yhteisessä avoimessa kirjeessämme todetaan seuraavaa: 

SDP takertuu tiukasti menneeseen

Syksyn kestopuheenaihe, SDP:n kahtiajakautuneisuus  ja puolueen seuraavan puheenjohtajan valinta, on jäämässä Antti Rinteen taputtamiseksi yksimielisesti seuraavalle kaudelle. Tämä ei kuitenkaan paranna puolueen kahtiajakutumista, joka on ollut näkyvissä vuoden 2014 puoluekokouksen jälkeen. Antti Rinteen valinta ilman puheenjohtajakilpailua ei tätä miksikään muuta.

SDP tarvitsee puheenjohtajavaalin

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi tänään Hyvinkäällä järjestetyssä puoluevaltuuston kokouksessa odotetusti haluavansa jatkaa SDP:n puheenjohtajana.  Rinteen ehdokkaasi ilmoittautuminen toivottavasti rohkaisee muitakin lähtemään mukaan kisaamaan SDP:n johtopaikasta.

Jäsenäänestys puheenjohtajasta olisi SDP:ltä rohkea veto

SDP kokoontuu ensi vuoden helmikuussa Lahteen puoluekokoukseen valitsemaan puolueelle johdon aina vuoteen 2020 asti. Näihin kolmeen edessä olevaan vuoteen osuvat kaikki vanhat vaalit ja lisänä vielä uudet maakuntavaalit. Suomen ja Euroopan tulevaisuuden kannalta tullaan tekemään kauaskantoisia päätöksiä. Kotimaassa meidän on vihdoin kyettävä ratkaisemaan kestävällä tavalla talouteemme ja työllisyyteen liittyvät ongelmat. Tehtävää riittää myös turvallisuuspolitiikan alalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä