Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Säännöllinen työaika

Li Andersson laitan puheissa aina paremmaksi

Vasemmistoliiton Li Andersson väläyttää 30 tunnin työviikkoa. Minulle se sopisi kyllä, kun en tee yhtäkään tuntia viikossa töitä. Mutta miten on haluaisiko kahdeksan tunnin työpäivää tekevät ansioihinsa 25% alennuksen? Tai muuten ehdotus sisältää 33% palkkojen korotukset maassa jossa kovasti kipuillaan jo nyt korkeasta kustannustasosta.

Työviikosta 25 vai 40 tuntinen? Eli lisähumpuukia työviikon pituudesta

Silmiini osui Liberan Pursiaisen kirjoitus "Humpuukia työviikon pituudesta". Luettuani otin kynän ja paperin esiin. Pursiainen todisti kuinka 40 tunnin työviikko on paras koodarille hänen kaavallaan. Kenelle on parasta ja kenelle ei. Esim vain ja ainoastaan tuntipalkkaa ajatellen koodari tekisi varmaan vaikka 24/7 työviikkoja, jos reaalimaailma ei tulisi vastaan.

 

Yritys A ottaa Pursiaisen laskelman pohjalta 5 koodaajaa tekemään 40 tuntista työviikkoa.

Pekkaspäivät ja hilmanpäivät

"Työajan lyhennysvapaalla eli ”pekkaspäivillä” tarkoitetaan eräisiin suomalaisiin työehtosopimuksiin sisältyvää menettelyä, jossa työntekijälle kertyy palkallista vapaa-aikaa. Palkallista vapaa-aikaa kertyy, mikäli työehtosopimuksen mukainen säännöllinen työaika on sama kuin työaikalain mukainen säännöllinen työaika, kahdeksan tuntiavuorokaudessa tai 40 tuntia viikossa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä