Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Reservinkieltäytyminen

Kysymykseni Puolustuvoimille reservistä eroamisesta

Hei,

Haluan erota reservistä, mutta miten teen sen turvallisesti ja oikein ilman sakkoja ja aikatauluongelmia? Toimin vastuullisissa työtehtävissä, jossa sopimukset velvoittaa minua niin sodan kuin rauhan aikanakin. Jos haen täydennyspalvelukseen, se hyväksytään kuulemma heti ja on sakkouhan alaisesti pakollinen, joten minä haluan ensin kuulla tarjouksen teiltä, että mihin aikaan palvelus on ja mitä kaikkea siihen kuuluu. Haluan sen sitovana kirjallisena tarjouksena, jonka voin kuitata. En halua ostaa sikaa säkissä.

Suomen armeijan koulutuksesta vihollisen reserviin tai suoraan riveihin?

Nykylain mukaan ns. reservinkieltäytyminen käy kätevästi ilmoitusluontoisella hakemuksella, eikä syitä tarvitse perustella. Ylen aamu-tv:ssä to 19.1.2017 klo 6.42 alkaen otsikolla "Yhä useampi reservistä siviilipalvelukseen" jäi toimittajalta esittämättä vielä nämä kysymykset

Vastaus toiminnanjohtaja Olli Nybergin oletuksiin reservinkieltäytymisistä

Reserviläisliiton toiminnanjohtaja Olli Nyberg kirjoitti puheenvuoroon nykypäivän reservinkieltäytymisistä. Hän julkaisi eilen Reserviläisliiton Facebookissa kysymyksen: "Reservistä siviilipalvelukseen siirtyminen on tämän päivän rintamakarkuruutta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä