Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakennusvirasto

5 askelta parempaan pysäköintiin Helsingissä

1) Siirretään asukaspysäköintitunnuksen lunastaminen digiaikaan

On vaikea ymmärtää, miksei asukaspysäköintitunnuksen lunastamista ole vieläkään saatu sähköiseksi. Paperilapun hakeminen virka-aikaan Vallilasta ei ole enää tätä päivää. Luulisi että kyse on yksinkertaiseta menettelystä, jonka digitalisoimisen ei olisi hankalaa. Muutosta on luvattu ja toivotaan, että prosessi olisi pian maalissa.

 

2) Nostetaan asukaspysäköinnin hintaa

Varjot Helsingin yllä

Kaupungissa ei ole kaikki hyvin. Perustoimet ja kaupungin tavallinen pyörittäminen ei enää jaa suosiota samalla tavalla kuin uudet tuulet ja yltäkylläiset hankkeet. Perustoimet jäävät nyt prioriteettilistoilla viimeisiksi. Näen tämän etupenkiltä omassa lautakunnassani, mutta ongelma on laajempi – ja läpileikkaa kaikki kaupungin osalohkot. Nykyisellään ilman tarvittavaa panostusta jää sosiaalityössä perustyö ja terveyspalveluissa perusterveydenhuolto. Erikoissairaanhoidon tarve vähenisi heti sairausten etupainotteisella hoitamisella.

Ylimielinen kaupunki yrittäjien kimpussa

“Kaikki yksityiskohdat kunnossa, mutta kokonaisuus päin hel***tiä.” Näin voi kuvata Helsingin ravintolayrittäjien ja kaupungin virkamiesten välistä kiivailua ravintolaterassien uusista määräyksistä. Helsingin virkakoneistossa päätettiin yhdistää kaikki nykyiset ravintolaterasseja koskevat säännökset ja suositukset yhteen kanteen. Tulokseksi saatiin yhtenäinen 17 sivuinen määräys- ja suosituskokoelma.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä