Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Polttoaine

Mikä nostaa dieselöljyn mittarihintaa?

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen vastusti aikanaan käyttövoimaveron poistamista dieselautoilta, kunnes sitten esittikin sen poistamista muistaakseni 2007. Keskustellessani eduskunnan varapuhemies Pekka Ravin kanssa samasta asiasta hiukan myöhemmin, kun käyttövoimamaksu ei Kataisen lupauksista loppunut. Pekka Ravin vastaus oli yksiselitteisesti se, että ensin nostetaan eri polttoaineiden hinnat bensa/diesel samalle tasolle ja sitten käyttövoimavero dieseliltä poistuu.

Biokaasua joukkoliikenteeseen

Tein kirjoituksen erityisesti Oulun seutua koskemaan, mutta uskoisin että samat asiat pätevät moneen muuhunkin kaupunkialueeseen. Lisäksi mainittakoon, että Vaasa, Seinäjoki ja Jyväskylä ovat nimenomaan joukkoliikennepuolella jo tehneet hyvää työtä.

"Liikenteessä on kaksi käyttökelpoista mahdollisuutta päästöjen vähentämiseen. Toinen on biokaasu ja toinen sähkö. Keskityn tässä kirjoituksessa omalla alueellamme tuotetun biokaasun käyttämiseen ja siitä saataviin etuihin.

Bensa-asemien tappolinja

 

Hämmästelin tässä vuoden-parin aikana kun niin monet bensa-asemat hävisivät. Lohjan harjun Mäntynummen Shell, ainoa josta sai vielä viinalla laimentamatonta bensaa ja hyviä mansikkaviinereitä aamukahvin ja lehden kera, hesarikin talon puolesta, katosi ja paikalla oli vain kuoppa, samoin kaupungin laidalla oleva, eräs turisti minulta kysyi, missä täällä on bensa-asemat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä