Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Panamá

Outo piirre Panama-keskusteluissa!

Minunkin mielestäni olisi oikein, että suomalaisten varat pidettäisiin kotimaassa. Ymmärtääkseni veroparatiisiyhtiön perustaminen ei suomalaiselle ole laitonta? Vasta siinä vaiheessa, jolloin niistä tulevat tulot jäävät verottajan ulottumattomiin , ollaan rikottu lakia.

Keskustelu Suomessa lähtee kumminkin siitä, että näissä tapauksissa aina on kysymys verojen välttelyssä. Monessa tapauksessa varmaan onkin, sitä lienee turha kiistää. Ainakaan julkisuudessa en ole yhtään tietoa nähnyt, että näin olisi todistetusti tapahtunut. Suomessa oletusta pidetään totuutena, ikävä kyllä.

“Panama Papers” –skandaalin paljastaman toiminnan esikuva on Yhdysvalloissa

“Panama Papers” –skandaalin paljastaman toiminnan esikuva on Yhdysvalloissa

Tarkastelussa yhdysvaltalainen ”yritystaivas”, jonka vuodelta 1927 oleva Delaware General Corporation Law (suopea yrityslainsäädäntö) mahdollistaa.  https://en.wikipedia.org/wiki/Delaware_General_Corporation_Law

*

Kolme pointtia valtiovarainministeri A. Stubbille

Suuri suru Suomen tilasta vallitsee kansalaisten keskuudessa. Omalta osaltani osoitan huoleni valtiovarainministeri A. Stubbille kolmen pointin muodossa. Ne ovat verohuijaus, hallitsematon maahanmuutto ja suomalaisten alhainen syntyvyys.

Paratiisi- ja verohuijarit kuriin!

Pankkien rooli veronkierrossa on selvitettävä

Rikoslain mukaan avunannossa on kysymys rikoksen tapahtumisen edistämisestä neuvoin ja toimin.

 

Lakitermi tuli tänään mieleeni seuraillessani Panama-vuodon uutisointia. Tarkempia tietoja veronkierrosta tihkuu sisään tunneittain, mutta jo nyt tiedetään, että Nordealla on ollut lusikkansa sopassa.

 

Ylen mukaan Pohjoismaiden suurin pankki on perustanut asiakkailleen satoja veroparatiisiyhtiöitä. Näiden yhtiöiden johdossa on ollut bulvaaneja, jotka ovat peittäneet oikeat rahamiehet.

 

Uutiset eivät tulleet yllätyksenä.

 

Veronkierto on hyvinvointivaltion avohaava

Hallituksen tulisi käynnistää tarpeelliset lakimuutokset Suomen verovuotojen tukkimiseksi. Panaman tietovuoto, eli niin sanotut Panaman paperit, näyttivät sen, minkä kaikki jo tiesivät. Maailman raharikkaat pohjoismaisia pääministereitä myöten kiertävät veroja ja pohjoismaiset pankit tarjoavat bulvaanipalveluita tämän mahdollistamiseksi.

Amerikan maiden huippukokousesta

Perjantaina alkoi Panamassa Amerikan maiden huippukokous. Kokous päättyy muutaman tunnin kuluttua. Tämä on jo seitsemäs huippukokous mantereen historiassa. Siihen osallistuu 35 maan johtajaa koko mantereesta.

Eilen Suomeenkin asti kantautui tietoa Kuuban Raúl Castron ja USA:n Barack Obaman tervehdyksestä. Se on ele, joka osoittaa, että vanhojen pukkiritareiden välillä on sittenkin syntymässä uusi ja eteenpäin menevä suhde.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä