Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ongelmanratkaisu

Miksi Suomi on alisuoriutuja monilla sektoreilla?

Porin Suomi Areenalla on tällä viikolla kymmeniä keskusteluja Suomen tilasta. USA:ssa uransa työskenneelleenä prof. Bengt Holmströmillä on näkökulmaa siihen: "Voi sanoa, että Suomi on tällä hetkellä ylikoulutettujen alisuorittajien maa. On raaka-aineita ja kokkeja, mutta arvokkain resepti, huipputekniikka, on vanhentunut."

Pakolaisuus ei ole ongelman syy vaan seuraus

Maailmassa on konflikteja ollut aina. Samoin turvapaikanhakijoita eri muodoissaan. Ensimmäiset viralliset pakolaiset tulivat Suomeen 1970-luvulla. Aina vuoteen 2015 asti turvapaikanhakijoita tuli sen verran, että Suomessakin varmaan ajateltiin päästävän helpommalla, kun vain myönnetään ne 1000-2000 turvapaikkaa/oleskelulupaa vuodessa ja käännytetään kielteisen päätöksen saaneet pois. Niitäkään ei kovin paljoa ollut ja käsittääkseni heidät saatiin myös poistettua maasta suht helposti.

Pakolaiskriisin pelastus, sittenkin? Saksa vs Itä-Eurooppa

Teesi-antiteesi-synteesi...voiko se toimia EU:ssa?

 

Onnistuuko EU kerrankin? Pakolaistulva alkoi jo hukuttaa Eurooppaa - tai ainakin Saksaa - päätellen sen yllättävästä käännöksestä "rajat apposen auki" politiikasta tiukennettuun rajavalvontaan. Toimenpiteet vaikuttivat jopa holtittoman osaamattomilta, mutta...

 

Pakolaisongelma ratkennee väkivallalla

Viime kesäkuussa lomaillessani Kreikassa Lesboksen saarella tutustuin ulkopuolisen silmin siihen, miltä pakolaisten matka Eurooppaan näyttää. Joka päivä Molyvoksen kaupungin liepeille rantautui kumiveneitä täynnä Turkin puolelta tulevia pakolaisia, jokaisella mukanaan korkeintaan reppu, kassi tai joku perheenjäsen sylissä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä