Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Omantunnonvapaus

Taivastelua kerrakseen!

Ulkoministeri Timo Soinin aborttikanta ei ole ollut kenellekään politiikkaa seuraavalle yllätys. Katollisena kristittynä hän on vuosien varrella tuonut näkemyksensä esille lukuisissa vaalikoneissa ja toimittajien tiukoissa tenteissä. Nyt hän sitten vakaumuksensa pohjalta blogissaan harmitteli Irlannin aborttia koskeneen kansanäänestyksen tulosta, ja siitäkös kalabaliikki syntyi. Asiaa tuntematon olisi voinut luulla, että Suomen hallituksella oli ollut etukäteen sovittu kanta Irlannin kansanäänestykseen, josta ulkoministeri oli mennyt lipeämään.

Simon Elon prosentit ja omantunnonvapaus

Simon Elon muisti on lyhyt tai hän olettaa yleisönsä muistin olevan lyhyt.

Ylen politiikkaradio 21.6.2017:

SIMON ELO:Nostan esimerkkinä siitä, että me haluamme tuloksia - sen takia me haluamme olla hallituksessa - niin nyt saatiin tämä alkoholilainsäädäntö eteenpäin. Mikä siinä on ero siihen kompromissin kompromissiin, jos näin voidaan sanoa, aikaisempaan, niin meillä ei ollut yhteisymmärrystä siitä, että tässä ensimmäisessä käsittelyssä eduskunnassa voi esittää tätä 5,5 prosenttia korkeampia ja matalampia esityksiä.

Kuka kuuntelee kätilöä?

Eduskunnassa äänestettiin tänään  tärkeästä arvokysymyksestä. Aiheena oli siis, sallitaanko terveysalan henkilöstölle oikeus kieltäytyä osallistumasta abortin tekemiseen silloin, kun äidin henki ei ole vaarassa. Eilisessä istunnossa keskustelimme asiasta 2h 23 min.

Omantunnonvapaus

Eduskuntaan on päätymässä mielenkiintoinen kansalaisaloite. Kysymys omantunnonvapaudesta ansaitsee huomiota ja keskustelua. Olen hieman pettynyt siihen, että aloitteen ovat omineet uskonnolliset ja konservatiiviset piirit. Mielestäni aloite on kannatettava myös liberaalista vinkkelistä ja toivon sen menevän läpi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä