Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Nizzan terrori-isku

Nizzan syypäitä huonot muslimit

Nizzan terroristi käytti huumeita, joi viinaa, söi sianlihaa ja kävi naisissa miten tahtoi. Työ oli, mutta ero tuli.  Mieli oli vialla ja tavat väkivaltaiset. Siinäkö ovat iskujen laukaisevat seikat? Näin terroristi tehdään:

 

Rajat kiinni jo rajakkien järjen porteilla?

Loppuviikosta lienee itse kukin seurannut aktiivisesti medioita. On tapahtunut paljon. Nizzan iskuista haluaisin todeta erään päivänselvän asian, joka ei kuitenkaan kaikille selvä ole.

Vaikka ei olekaan tuomitsemassa kaikkia maailman muslimeita terroristeiksi, ei se tarkoita, että hyväksyisi Nizzan iskut ja muut islamistien terroriteot. Koittakaas nyt vaja...rajakit viimein tajuta tämä.

Olisiko Saulin jo aika olla hiljaa?

Presidentti Niinistön viimeaikaisten lausuntojen lukeminen on ollut kiinnostava kokemus, joka häilyy huvittuneisuuden, ärtymyksen ja myötähäpeän välillä. Alan pitää sitä täysin realistisena vaihtoehtona, että hän on sosiopaatti, joka ei aivan ymmärrä, miten ihmisen pää yleensä toimii - arvoista puhumattakaan.

Syntien sovitus rekalla vai ristillä?

Uutisissa Nizzan terroristin motiiveista on tuotu paljon esiin lapsiperheen isän avioeroa ja pikkurikollista taustaa. Kuitenkin iskun ajankohta Ranskan kansallisen juhlapäivän yhteyteen viittaa määrätietoiseen suunnitelmaan.

Jo viime talvena tiedettiin kertoa, että ISIS värvää pikkurikollisia

Miksi tällaisten "desperadojen" värvääminen onnistuu?

Eurooppa on sodassa ääri-islamismia vastaan

Euroopassa terrori-iskua seuraa samanlaisena toistuva kaava: ensijärkytys, vakuutteluvaihe siitä että asialle tehdään jotain, jotta vastaava ei enää toistuisi, ja paheksuntavaihe kaikkia niitä kohtaan, joiden koetaan väittävän, että teot liittyisivät mitenkään tekijöiden uskonnolliseen vakaumukseen. Lopulta asia unohdetaan. Kunnes tapahtuu jälleen uusi terrori-isku.

Ranskassa tehdyt terrori-iskut 2010-luvulla:

Miksi Ranskassa taas?

On mukava herätä aurinkoiseen rauhalliseen päivään, mutta toisin kävi tänään.

Nizzassa on kuollut liian paljon ihmisiä, joista 10 on lasta. Sen lisäksi 50 lasta on haavoittunut. Liian monta…

#jesuisnice - pelko, viha ja suvaitsevaisuus

Olen mökillä luonnon keskellä. Aukaisin poikkeuksellisesti tv:n aamulla, koska piti olla ystäväni haastateltavana aamu-tv:ssä. Istun keskellä uutislähetystä karmeasta terroriteosta - jälleen - Euroopassa.

Päällimmäisenä suunnaton suru teon uhrien ja heidän omaistensa puolesta. Heille lämmin osanotto. Ja heti perään iso kysymys : Miten minä suhtaudun? Mitä minä voin tehdä?

- Joko saatanallisimmat säkeet voitaisiin puhdistaa uskontokirjoista?

Pelolle ei tosiaan pidä antaa valtaa, Niklas hyvä. Mutta muitakin keinoja terrorismia vastaan on käytettävissä ja löydettävä kuin vain jatkaa normaalia päivittäistä elämää, olivatpa leppoisat Nizzan-päivät tai lomailu ylipäätään harrasteena ja ylimpinä huolenaiheina taantumasta toivuttaessa.

Onko tämä SE viimeinen pisara?

Nyt pelottaa ... ihan oikeasti, sillä juuri eilen luin muutaman kirjoituksen (ei Suomessa, sillä meillä on sensuuri), joissa uumoiltiin uutta ja järkyttävää terrori-iskua Euroopassa, ja jos se toteutuu, niin pelätään, että se on kuin ”Sarajevon-murha”, eli SE viimeinen pisara,  joka laukaisi 1:sen maailmansodan, eli, olisiko uusi ja tuhoisa terrori-isku sopiva syy aloittaa sota - muslimisota.

Eurooppalaiset arvot uhattuna

Näin sanoi presidentti Niinistö.  Islamisteilla, ja Syyrian sodasta palanneilla on lupa oleskella Euroopassa, heitä vain "seurataan".  Nizzan iskun ilmeinen tekijä oli hänkin poliisin tuttu, mutta ei seurantalistalla.  Salah Abdeslam, Pariisin iskujen yksi suunnittelijoista ja toimeenpanijoista , oli myös samalla listalla, mutta iskuja ei silti kyetty estämään.  Syyrian sodassa olleita Ranskasta lähteneitä ja palanneita on tuhansia, eikä heitä ja heidän tiedonkulkuaan pystytä aukottomasti seuraamaan, vaikka poliisille onkin annettu suuremmat tutkintaoikeudet.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä