Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Mossack Fonseca

Panaman papereista jää laiska maku suuhun

Saksalainen sanomalehti Süddeutsche Zeitung sai noin vuosi sitten haltuunsa 11,5 miljoonaa asiakirjaa panamalaisesta asianajotoimistosta Mossack Fonsecasta, joka on maailman suurimpia veroparatiisipalveluja tarjoavia yhtiöitä. Panaman lisäksi asiakirjoissa on tietoa Bahamalla, Seychelleillä, Brittiläisillä Neitsytsaarilla, Niuessa ja Bermudassa rekisteröidyistä yhtiöistä. Juuri näihin maihin perustettujen yritysten varallisuudesta veroviranomaisten on ollut vaikeaa saada tietoa. Ja yhtä vaikeaa se tulee olemaan myös tulevaisuudessa.

Hallitukselta tekoja eikä vain voivottelua veroparatiiseista

Kansainvälisen veronkierron rumat kasvot paljastuivat kun panamalaisen Mossack Fonseca -yhtiön kautta tapahtuneen verovälttely ja omaisuuden piilottelu tuli julkisuuteen.  Suomen hallituksen avainministerit ovat tuominneet veronkierron kovin sanankääntein, mutta hallituksen teot ovat tähän asti olleet päinvastaisia. Ylen ajankohtaisohjelmassa verohallituksen edustaja totesi, että heillä on vain 15 verotarkastajaa kansainvälisen veronkierron tutkimiseen.

Mossack Fonseca -vuoto tuonee Islantiin uuden pääministerin Piraattipuolueesta

Elämme jännittäviä aikoja. Veroparatiisin asiakkaita paljastaneet Mossack Fonseca -tietovuodot olivat laajuudessaan ennennäkemättömiä. Islannissa tuulee nyt ja kovaa. Paikallisen Edistyspuolueen istuva pääministeri Sigmundur Davíð Gunnlaugsson joutui ensimmäisenä vastaamaan veroparatiiseihin linkitetyistä rahoitusjärjestelyistään medialle. Herran pokeri petti siinä määrin pahasti, että hän marssi ulos asiaa koskevasta haastattelusta: https://www.youtube.com/watch?v=ORlq_zrfWDc .

ICIJ Panama Papers - vastaveto Snowdenille

(Yle innostui yli äyräidensä kun Panaman tuntemattomuudesta ilmestyi yksityinen yhtiö – Mossack Fonseca 1], jonka pöytälaatikoista löytyikin yhtäkkiä maailman silmää tekevien paratiisimaisia sijoituksia, jotka halutaan epäillä veronkierroksi – joita paratiiseista todellisuudessa haetaankin – laillisen - ja laittoman salaisesti)

1] ~ http://www.mossfon.com/ -

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä