Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Moottoripyöräily

Moottoripyörä on oivallinen liikenneväline

Moottoripyöräily on monessa tilanteessa kätevä, nopea ja ympäristöystävällinen tapa liikkua. Tämän vuoksi moottoripyörät tulisikin ottaa huomioon infrastruktuuria suunniteltaessa ja lisäksi moottoripyörän käyttöön tulisi kannustaa aina, kun se on mahdollista.

 

Moottoripyörien edut erityisesti ruuhkaisessa kaupunkiliikenteessä ovat kiistattomat:

 

Käytetään joukkovoimaa, estetään moottoripyörien ajoneuvovero!

Maailma on ollut täynnä viisaita ihmisiä ennen meitä. Yksi viisaimmista on ehdottomasti ollut Winston Churchill. Hän on sanonut paljon sellaista, joka on jäänyt elämään, kuten: ”The pessimist sees difficulty in every opportunity. The optimist sees the opportunity in every difficulty.” tai ”I am an optimist. It does not seem too much use being anything else.” sekä ”Never, never, never give up.” ja lopulta ”Attitude is a little thing that makes a big difference.

 

LVM:n muutokset mahdollistaisivat rikesakkojen korotuksen, motoristitkin mukaan

Yle uutisoi 23.12. illalla lakimuutoksesta, jossa ylinopeutta ajava ei enää syyllistyisi rikokseen vaan "moitittavaan toimintaan". Tämä muutos käsittääkseni mahdollistaisi uudelleen perustuslakiin kaatuneiden sakkokorotusten yrittämisen uudelleen ja siten lisärahan keräämisen valtiolle. Eduskuntaan on tulossa 2017 esitys, jonka mukaan suurin osa liikennesakoista korvattaisiin hallinnollisella virhemaksulla. Lainmuutoksen myötä päiväsakkoja määrättäisiin enää törkeimmistä liikennerikkomuksista.

Hallituksen varmistettava oikeudenmukaisuus moottoripyörien verotuksessa

Juha Sipilän hallituksen budjettiesitykseen tuoma ehdotus kevyiden moottoriajoneuvojen vuotuisesta verosta vaikuttaa ensi silmäyksellä perustellulta. Uusi vero tukisi näkökulmaa, missä eri moottoriajoneuvoluokkia kohdeltaisiin tasapuolisin perustein, vaikka moottoripyörä onkin yleensä ensisijaisesti harrastusväline.

Hallituksen verolinjaus ruoskii moottoripyörätoimialaa ja pieksee harrastajia

Budjettiriihessä uudelleen pinnalle noussut uusi vero veneille sekä moottoriajonevoille on tekemässä tyhjäksi hallituksen mainostamat norminpurkutalkoot, joista motoristit saivat maistiaisia alkuvuodesta kun MMAF:n uurastus yhdessä lainsäätäjien kanssa huipentui mahdollisuuteen rakentaa omavalmisteisia moottoripyöriä. Tuntuu kuin toinen käsi ei tietäisi mitä toinen tekee?

Vaikuttamisen kieli muuttuu

Mikä herättäisi nykyajan informaatiotulvassa lukemaan, keskittymään ja perehtymään tiettyyn aiheeseen? Länsimaalainen ihminen, suomalainen motoristi, vaikuttaja tai päättäjä, kohtaa nykyisellään niin paljon aiheeseen kuin aiheeseen liittyvää kannanottoa, huhuja, blogeja, uutisia, webinaareja ja ties mitä, että hänen on pakko suodattaa osa siitä pois. Kaikkeen ei ole mahdollista perehtyä, vaikka kiinnostaisikin. Se on yksinkertaisesti mahdotonta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä