Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Melu

Melu vaikuttaa koko ihmisen kroppaan

Melututkimus on edennyt pelkästä kuulon suojelusta koko kehoa koskevan altistuksen tutkimiseen. Erityisesti ihmisen sydän altistuu pitkäaikaisaltistuksena melulle. Matalataajuinen melu on useinkin se vaarallisin melu, koska ihminen ei välttämättä kuule sitä.

Valtion tuella ääniase käytössä länsirannikolla

Kaavoituksen ja rakentamisen sujuvoittaminen, normienpurku ym, sekä tuulivoiman hyväksyttävyyden edistäminen verovaroilla, syöttötariffi/takuuhinnalla, teki vastustuksesta huolimatta tehtävänsä. Hyvää tarkoittavalla tekosyyllä saatiin aikaan suuri vahinko, eikä sitä nyt ole helppo korjata. - Purjeveneen energiana tuulivoima on puhdasta, mutta sähköntuotannossa on naiivia olettaa samaa. 

 

Sveitsissä ihmiset ja eläimet säilyttävät elämänlaatunsa yhteisön päätöksellä!

Suomessa tiedotetaan vähän väliä Yleisradion uutisissa kuinka tuulivoima-alueita hyväksytään kunnanvaltuustoissa kuntalaisten harmiksi! Sveitsissä pieni yhteisö sanoi ei tuulivoimaloille.

 

Tanskalaisten tutkimus tuulivoimamelusta

Tanskalaisten melututkimus ei tuonut mitään johdonmukaisia todisteita tuulivoimamelun haitallisuudesta ihmisten terveydelle. Ainoastaan sisämelun osalta yöaikana voitiin todeta aikaisemminkin jo todetun mukaisesti tuulivoimaloista lähtevän matalataajuisen melun olevan yhteydessä sydänkohtauksiin ja sepelvaltimosairauksiin. Samanlaista yhteyttä kuin liikennemelusta on pitkäaikaisaltistuksena sydänkohtausten ja sepelvaltimotaudin välillä ei voitu osoittaa, selvät osoitetut tapaukset olivat vielä sattumanvaraisia.

Suomessa tuulivoimaloista ei haittaa lähiasukkaille

Tuulivoimaloita varmaankin rakennetaan vastaisuudessakin, on sitten kuka tahansa elinkeinoministerinä. Jotkut maat voivat, kuten Englanti nyt, laittaa stopin tuulivoimarakentamiselle terveyssyihin vedoten. https://www.heatonharris.com/news/wind-farm-campaigning http://www.telegraph.co.uk/opinion/2016/10/30/wind-farms-pollute/?utm_me... [Lopulta hallituksen selvitys osoitti, mistä ihmiset ovat varoittaneet jo vuosia: tuulivoimalat voivat saastuttaa omalla tavallaan.

Turhaa energiankulutusta

Kaksi miestä hätistelee parhaillaan lehtipuhaltimilla muutama kuivunut koivunlehti ikkunani edustalla olevalta rinteeltä;  multa ja hiekka pölisee pelastustielle. Pakokaasu tunkeutuu sisään, vaikka uudet ikkunat on visusti suljettu. Kohta saavat vielä lakaisukonetta käyttää.
Talon astmaatikoiden ei parane mennä porraskäytävään.
Kolminkertaiset ikkunat uusittiin energiasäästöön vedoten. Mutta tällaiseen pölhöilyyn riittää energiaa .
Päätä särkee ja melu häiritsee!

Melu karkoittaa monimuotoisuuden.

Hyvinvoiva ja monimuotoinen metsäluonto vaatii hiljaisuutta.

MELU KARKOITTAA

Teollisuusmelu vaikuttaa metsän kasvillisuteen ja lajiston monimuotoisuuteen.

Melun valvontamittaukset kivilouhimoilla

Tässä taas yksi esimerkki siitä, mihin väärin tehdyt melumittaukset voivat johtaa. Löysin alla lainatun kohdan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämältä Opasnet.fi -sivustolta:

"Käytännön kokemusten perusteella impulssimaisuuskorjaus murskauskohteessa tehdään havaintopisteissä, jotka sijaitsevat alle 300 metrin etäisyydellä murskauksesta/rikotuksesta. Tätä kauempana impulssimaisuutta ei yleensä havaita. (Ramboll, 2011)

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä