Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Markkinavoimat

Markkinaehtoinen kaava ei vastaa ihmisen olemisen vaatimuksiin

Markkinaehtoisen kaavan mukaan ihmisen täytyy myydä työvoimansa markkinahintaan. Jos se ei käy kaupaksi, se pitää antaa vastikkeetta työnantajien käyttöön. Kyvyttömät ihmiset joutuvat saman mekanismin uhriksi, siis kuka halvimmalla ottaa vastuulleen surkeassa tilassa olevan ihmisen, saa hänen kyvyttömän  ruumiinsa pikkurahalla käyttöönsä. 

Markkinavoimien ylistys

Minä olen markkinavoima ja minä haluan maailman valtiaaksi. Kaikkien kansojen tule palvella minua, sillä minä annan jokaiselle työtä 24/7. Monet päämisterit ja presidentit palvovat minua ja päättäjät poistavat esteitä tieltäni. Vastaanseisojat Pyhäpäivä ja vapaapäivä tuottavat minulle harmaita hiuksia. Ne tulee poistaa, että saan nukkua yöni rauhassa. Nukkumisestani puheen ollen Ranskan presidentti on minun uskollinen palvelija, hän nukkuu yöllä vain 3 tuntia. 24/ 7 on tavoitteeni. Laiskan ei pidä leipää syömän.

100-vuotias Suomi kertoo väärää kertomusta, eikä näe yhteisiä aarteitaan

Yhteiskunta uhkaa taantua eriskunnaksi –

100-vuotias Suomi kertoo väärää kertomusta, eikä näe yhteisiä aarteitaan

*

Tänä aamuna luin parhaan Suomi 100 – saarnan.  Puheenvuoron, analyysin ja synteesin.  Sen piti Helsingin Sanomien yläkertakirjoituksessaan Lempäälän suuri poika, tietokirjailija Juha Kuisma.  HS, 15.8.2017. http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005325777.html

*

Banksterit kaappasivat vallan €-valuuttaunionissa

Markkinavoimat eivät ole entisensä. Näihin asti niitä on pidetty ihmiskuntaa terveesti liikkeelle panevana luonnonvoimana, joka jopa korjaa omat virheensä ja antaa turvaa vieläpä vähäosaisille. Mutta viime vuosina nuo markkinavoimat ovat ottaneet ihmiskunnan riepoteltavakseen. Ne ovat siirtyneet hyvän palvelijan roolista tylyksi isännäksi.

Kenelle valtapuolueiden ehdokkaat puhuvat?

Nämä ovat olleet ihmeellisimmät vaalit sitten minun miesmuistini. Kaikki ehdokkaat huutaen esittelevät leikkauslistojaan ja suorastaan kilpailevat sillä, kuka köyhää kovimmin kurittaisi.

Tai sitten puhutaan läheisesti itseä koskevasta asiasta: Vaaditaan esimerkiksi lisää kulttuuria ja taidetta ikään kuin ei ymmärrettäisi, että harjoittaakseen tieteitä ja taiteita, ihmisen pitää syödä, juoda, pukeutua ja asua. Lisääntyä pitäisi myös. Elämän tarkoitus on elämä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä