Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Lapsiluku

Miten lapsilukua saataisiin ylös

Lapsiluku putoaa. Tulevaisuudessa ei riitä enää eläkkeenmaksajia kasvavalle vanhusväestölle, eikä vanhuksista pystytä huolehtimaan, kun ei siihen hommaan löydy enää hoitavia käsiä.

Nykypäivänä rahat riittää nykypäivän isoja eläkkeitä nauttivien ja hienoja eläkepäiviä viettävien hyvän elämän kustantamiseen loppuun asti, mutta tulevaisuudessa rahat eivät siihen enää riitä. Lapsiluku on liian alhainen, ei ole tarpeeksi veronmaksajia eikä tarpeeksi verotuloja.

Kansalaisaloite Steriloimislain muutos ikä 25 vuotta tai kaksi lasta

Kansalaisaloitepalvelussa on käynnistetty kansalaisaloite "Steriloimislain ikäraja pohjoismaiseksi eli 25 vuotta ja lapsiluvuksi kaksi lasta."
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2401

Nykyiseen steriloimislakiin ehdotetut tärkeimmät muutokset ovat: 

"1) kun hän on synnyttänyt kaksi lasta tai hänellä on yksin tai aviopuolisonsa kanssa yhteensä kaksi alaikäistä lasta; 

2) kun hän on täyttänyt kaksikymmentäviisi vuotta;"

Tästä syystä opintotuen huoltajakorotus olisi yhteiskunnalle kannattava

Näennäisen vapaa yhteiskuntamme on täynnä erilaisia standardeja, joiden mukaisesti oletetaan ihmisten tekevän elämänsä valinnat, tietenkin täysin vapaasti ja omasta tahdostaan. Useimmille nuo standardit ovat huomaamattomia, koska he toimivat niiden mukaisesti ajattelematta asiaa sen enempää. Niille, jotka tekevät toisenlaisia valintoja, standardit tulevat näkyviksi, kun elämä muuttuukin mutkikkaammaksi ja hankalammaksi. En sinänsä vastusta standardeja. Ne kuuluvat ihmisyhteisöjen elämään.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä