Y:llä alkavista asioista Ympäristö. Yhteiskunta. Yhteisöllisyys. Ymmärrys. Ydinvoimastakin joskus vähän.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kymenlaakso

Vapautunut kaukoliikenne tuottaa jo tuhoisia tuloksia

Viime viikkoina olemme saaneet täällä Kotkan seudulla mediasta lukea huolestuttavia uutisia kaukoliikenteen bussivuorojen supistumisesta ensi vuoden alussa. Niin Pohjolan-Liikenne, kuin Savon linjat ovat lakkauttamassa merkittävän määrän kaukovuorojaan Kotkan ja Helsingin välillä ensi vuoden alusta.

Jännittävä kaupunginjohtajavaali Kouvolassa

Seurasin mielenkiinnolla 13.3  Kouvolan kaupunginjohtajan valintaa netistä. En muista että ikinä yksikään naapurikaupungin valtuustonkokous olisi ollut niin jännittävä. Koin että Kouvolan valtuusto sinetöi valinnallaan koko Kymenlaakson maakunnan kehittämissuunnan. Mielestäni valinta osui nappiin.

Eduskuntavaaleissa kyse alueellisesta edunvalvonnasta

Kymenlaakson edunvalvonta on viimeisen eduskuntakauden aikana jäänyt valitettavan heikoille kantimille. Valtio on saatava voimakkaammin mukaan teollisuuden rakennemuutoksen seurauksena taantuneen maakuntamme kehittämiseen ja uusien toimialojen hyödyntämiseen maakuntakehityksessä. Kymenlaakso oli pitkään valtakunnallisissa maakuntavertailuissa kärkipäässä Uudenmaan ja Etelä-Pohjanmaan seurassa. Alamäki alkoi vuonna 2006 kun Voikkaan paperitehdas sulki ovensa. Tämän jälkeen lähivuosina ajettiin alas Summan ja Myllykosken tehtaat.

Kymenlaakson työllisyystilanne laitettava kuntoon

Kymenlaakson työttömyyslukujen pelätään huononevan entisestään (YLE 26.8). Taloudellisen tilanteen epävarmuus ja itäturismin ostovoiman heikkeneminen heikentävät maakunnan kauppaa ja matkailua. Samalla valtiovalta kurittaa Kymenlaaksoa hallinnon uudistuksillaan. Viime vaalikaudella hätäkeskus siirrettiin työpaikkoineen Kuopioon. Keväällä astui voimaan hovi- ja hallinto-oikeusuudistus, jonka seurauksena maakunta menetti puolen sataa työpaikkaa. Oikeusministeriö suunnittelee myös uudistusta käräjäoikeuksiin ja ulosottovirastoihin, joka leikkaisi palvelupisteitä Kymenlaaksosta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä